News Flash:

S-a anunțat pe site-ul FRF

Echipa de fotbal a României va disputa un meci amical cu Irlanda de Nord pe 22 martie 2024, la Bucureşti

12 Decembrie 2023
149 Vizualizari | 0 Comentarii

Echipa națională de fotbal a României se va confrunta într-un meci amical cu Irlanda de Nord pe data de 22 martie 2024, în București. Acest joc face parte din pregătirile echipei pentru participarea la Campionatul European din 2024. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Fotbal prin intermediul site-ului său oficial.

„Tricolorii au început pregătirea pentru EURO 2024. Astfel, în luna martie, selecţionata României va disputa două jocuri. Primul va avea loc vineri, 22 martie, pe Arena Naţională, în compania reprezentativei Irlandei de Nord. Ora de start a partidei va fi stabilită ulterior împreună cu televiziunea ce va transmite în direct întâlnirea”, se precizează pe site-ul citat.

Până în prezent, cele două echipe naționale s-au întâlnit de 8 ori. România a obținut două victorii, s-au înregistrat trei remize, iar Irlanda de Nord a câștigat de trei ori. Ultima întâlnire a avut loc în toamna anului 2020, în Liga Națiunilor, ambele partide încheindu-se la egalitate, scor 1-1, atât la București, cât și la Belfast.

Pentru al doilea meci amical al echipei naționale din aceeași lună, programat pe 26 martie, se explorează opțiuni pentru a se desfășura într-o țară în care comunitatea românească din diaspora este bine reprezentată.

„Se doreşte acest lucru din dorinţa de a aduce echipa naţională aproape de suporterii din străinătate ca o recunoştinţă pentru susţinerea oferită de aceştia în meciurile din preliminariile pentru EURO 2024. Tratativele sunt avansate, iar anunţul oficial va fi făcut în zilele următoare”, mai spune FRF.

România a fost plasată în Grupa E la turneul final al Campionatului European de fotbal - EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B, conform tragerii la sorți care a avut loc sâmbătă la Elbphilharmonie din Hamburg.

Componenta finală a grupei României la EURO 2024 va fi stabilită între câștigătoarele semifinalelor Bosnia-Herțegovina - Ucraina și Israel - Islanda.

Debutul României va avea loc pe 17 iunie, în fața câștigătoarei play-off-ului B, la München. Pe 22 iunie, echipa se va confrunta cu Belgia, la Köln, iar pe 26 iunie, va întâlni Slovacia, la Frankfurt. Se vor califica în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe EURO 2024.

Aceasta va fi a șasea participare a României la turneul final al Campionatului European, după edițiile din 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016, cu cea mai bună performanță înregistrată în 2000, când au ajuns în sferturile de finală.

Tricolorii au câștigat Grupa I a preliminariilor fără a suferi vreo înfrângere.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006158 (s)