News Flash:

Pas important în dezvoltarea unor acțiuni durabile

Cursuri online privind Sustenabilitatea în Sport, lansate de Consorţiul Proiectului Green Flame

5 Decembrie 2023
166 Vizualizari | 0 Comentarii


La Casa Olimpică din București, Consorțiul Proiectului Green Flame a introdus două inițiative semnificative din cadrul proiectului Green Flame, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

Au fost lansate două cursuri online despre Sustenabilitatea în Sport, având scopul de a informa asupra practicilor de sustenabilitate în rândul federațiilor olimpice și cluburilor sportive naționale, precum și o aplicație pentru măsurarea amprentei de carbon. Aceasta din urmă va facilita evaluarea și monitorizarea impactului asupra mediului al activităților sportive, conform informațiilor furnizate de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

La eveniment, alături de Florin Mișcă, secretarul general adjunct al COSR, au participat și Javier Raya Oly, specialist în comunicare la Comitetul Olimpic Spaniol, Sofia Tavares Macedo, manager de marketing, Nuno Dias, project manager, Pedro Sequeira Ribeiro, expert în marketing la Comitetul Olimpic Portughez, și Marcos Lopez-Flores, CEO EUNIK.

Aplicația Sport Go Green este disponibilă atât pe platforma Android, cât și pe cea iOS, oferind posibilitatea oricui de a măsura amprenta de carbon.

„Sustenabilitatea este o temă centrală în strategia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Participarea ca partener în Programul Green Flame, alături de Comitetul Olimpic Spaniol şi de Comitetul Olimpic Portughez, reprezintă un pas important în dezvoltarea de acţiuni durabile.

Green Flame este un proiect finanţat de către Uniunea Europeană, prin programul Erasmus +, prin care COSR îşi propune să reducă amprenta de carbon a evenimentelor sportive şi să promoveze practicile sustenabile în cadrul activităţilor sportive şi a comunităţii sportive, în general.

Green Flame este o iniţiativă importantă pentru COSR, deoarece contribuie la protejarea mediului înconjurător. De asemenea, prin participarea la acest proiect, COSR îşi consolidează poziţia în domeniul sportului durabil şi încurajează şi alte organizaţii şi indivizi să adopte practici sustenabile pentru a contribui la protejarea planetei şi a promova un viitor mai durabil pentru întreaga comunitate”, a afirmat secretarul general adjunct Florin Mişcă. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005074 (s)