News Flash:

Weekend important pentru tenisul românesc

Echipa de Cupa Davis a României joacă contra reprezentativei din Taiwan într-un meci din Grupa I Mondială

15 Septembrie 2023
206 Vizualizari | 0 Comentarii

Evenimentul de tenis important pentru România se apropie cu pași rapizi la Constanța. În cadrul Complexului Sportiv IDU din stațiunea Mamaia Nord, echipa de Cupa Davis a României se va confrunta cu echipa din Taiwan într-un meci din Grupa I Mondială. Acest meci are o importanță deosebită, deoarece rezultatul poate determina calificarea la barajul pentru Grupa Mondială Principală a Cupei Davis.

Tragerea la sorți a meciurilor a avut loc joi, într-un cadru relaxant, la malul lacului Siutghiol. Conferința de presă a fost susținută de membrii celor două echipe. Programul meciurilor este următorul:

Vineri, de la ora 13:00, Nicholas David Ionel va juca pe arena principală împotriva lui Tseng Chun-Hsin, urmat de meciul dintre Marius Copil și Hsu Yu-Hsiou.

Sâmbătă, la ora 11:00, se va desfășura meciul de dublu între perechile Marius Copil și Vlad Cornea contra echipei Hsu Yu-Hsiou și Huang Tsung-Hao.

Ultimele două meciuri ale zilei de sâmbătă vor aduce din nou față în față pe Nicholas David Ionel cu Hsu Yu-Hsiou și pe Marius Copil cu Tseng Chun-Hsin.

Acest eveniment promite să fie o competiție de tenis captivantă și plină de emoție pentru fanii români din Constanța.

„Mă simt bine la Constanţa, am avut nişte antrenamente bune, sper să continuăm aşa şi în zilele următoare şi să aducem victoria acasă şi să ne calificăm din nou în Grupa Mondială. Cu toții suntem pregătiți. Sperăm să vină foarte multă lume în tribună și să câştigăm meciurile. Plecăm cu prima şansă, jucăm acasă, noi credem că suntem mai buni decât ei pe zgură. Am un serviciu bun şi lucrez la el zilnic. Cred că mă va ajuta. Sper să avem un meci ușor”, a afirmat Marius Copil.

„Îmi place foarte mult aici la Constanţa. Am mai jucat turnee în acest oraş foarte frumos. Ne-am pregătit foarte bine şi sperăm să câştigăm acest meci. Nu ştiu dacă suntem favoriţi, dar ne dorim să câştigăm. Îi cunosc pe toţi cei din echipa Taiwanului, însă nu am jucat niciodată împotriva vreunuia dintre ei. Este foarte frumos aici pe malul lacului. Este foarte interesant. După acest meci voi merge la Sibiu, acolo unde voi juca într-un turneu de categorie Challange”, a spus şi Nicholas David Ionel.

Știrea că Simona Halep a fost suspendată pentru 4 ani a stârnit reacții imediate în rândul personalităților din tenisul românesc. Marius Copil, de exemplu, nu înțelege sancțiunea atât de drastică impusă constănțencei.

„Este absolut incredibil ce se întâmplă. Sper să aibă câştig de cauză după ce va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Este inuman. Mi se pare aberant să o suspenzi atât de mult timp. A omorât vreun om? Nu cred. Haideţi să fim serioşi. Sperăm ca totul să revină la normal şi de la începutul anului viitor Simona să revină acolo unde îi este locul, adică pe terenul de tenis”, a mai declarat Marius Copil.

La eveniment  a fost prezent și fostul mare tenisman român Horia Tecău și s-a bucurat de faptul că acest meci dintre România și Taiwan va avea loc la Constanța, deoarece ultima competiție din Cupa Davis desfășurată în acest oraș a avut loc în 2015. De asemenea, Horia Tecău și-a exprimat opinia cu privire la situația Simonei Halep în câteva cuvinte.

„Este din nou un meci important pentru România. Este avantajul nostru faptul că jucăm acasă pe un teren pe care îl cunoaştem. Acest club IDU îmi este foarte drag, am copilărit aici şi îmi doresc să avem un public numeros. Va fi un meci dificil. Să nu uităm că liderul lor a jucat în turul al doilea la US Open. Noi ne bazăm foarte mult pe forma lui Nicholas David Ionel şi pe experienţa lui Marius Copil. Despre Simona Halep, ce pot să vă spun? Este foarte nefericit tot procesul acesta prin care a trecut. Eu susţin nevinovăţia Simonei, sunt alături de ea şi mai multe nu pot să comentez. Pentru mine nu contează ce a zis Serena Williams, mai exact că îşi doreşte să îi fie retras titlul Simonei de la Wimbledon. Acesta este doar un simplu fum pentru mine. A început o avalanşă de declaraţii, însă important pentru România este să credem în Simona. Ne dorim ca orice lucru care se întâmplă de acum înainte să fie cât mai favorabil pentru ea. Trebuie să îi fie bine!”, a conchis Horia Tecău.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2424 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005330 (s)