News Flash:

Tricolorii au jucat destul de bine

Naţionala de fotbal a României a învins selecţionata Kosovo, cu scorul de 2-0

13 Septembrie 2023
174 Vizualizari | 0 Comentarii


Echipa națională de fotbal a României a obținut o victorie dramatică împotriva echipei naționale a Kosovo, cu un scor de 2-0 (0-0), într-un meci din Grupa I a preliminariilor EURO 2024, desfășurat marți seara pe Arena Națională din București.

Tricolorii au avut o evoluție solidă, chiar dacă victoria a venit târziu, prin golurile marcate de Nicolae Stanciu (minutul 83) și Valentin Mihăilă (minutul 90+3), în ciuda faptului că România ratase un penalty și avea un om în plus pe teren încă din prima repriză.

Această victorie menține România în cursa pentru calificare, ocupând locul al doilea în grupă, după Elveția.

Prima ocazie a meciului i-a aparținut oaspeților, când Zhegrova (minutul 10) a șutat de la marginea careului mare, dar portarul Moldovan a reușit să respingă.

După o întrerupere a jocului cauzată de incidente, România a preluat controlul partidei, dar nu a creat prea multe ocazii de gol. Hagi a șutat pe lângă poartă (minutul 23), iar Bancu a ratat o ocazie mare (minutul 26). Cu toate acestea, Kosovo a fost foarte aproape de a deschide scorul (minutul 29) după o gafă a lui Burcă, dar Dărgușin a salvat pe linia porții șutul expediat de Muriqi. Burcă a comis o nouă eroare, permițându-i lui Zhegrova (minutul 41) să șuteze pe lângă poartă.

În minutul 42, Muriqi a primit al doilea cartonaș galben pentru o lovitură cu cotul în duelul aerian cu Screciu. Acesta fusese avertizat și cu primul cartonaș pentru aceeași abatere.

Echipa României a devenit mai periculoasă în atac după intrarea lui Alibec, care a șutat de la distanță (minutul 48), dar Muric a reținut mingea.

Stanciu a ratat o lovitură liberă (minutul 51), iar Muric a intervenit fără probleme. În minutul 58, Coman a fost faultat în careu de Amir Rrahmani, iar arbitru a acordat un penalty, dar Stanciu a șutat în mod previzibil, iar Muric a respins.

România a intensificat presiunea în atac, dar ocaziile clare de gol au întârziat să apară. Muric a prins șutul lui Alibec de la circa 25 de metri (minutul 64), în timp ce la poarta noastră Dresevic l-a testat pe Moldovan cu o minge expediată de la distanță (minutul 75).

În minutul 83, Moruțan a creat o ocazie, a centrulat pentru Mihăilă, care a șutat, dar mingea a ajuns la Stanciu, care a înscris cu un șut de la 15 metri, reușind să-și ia revanșa după penalty-ul ratat.

Kosovarii au avut ocazia de a reduce din diferență, dar Moldovan a respins șutul lui Loshaj (minutul 85).

În ultimele minute, România a ratat câteva ocazii mari prin Moruțan (minutul 88) și Alibec (minutul 89), iar Muslija (minutul 90) a șutat pe lângă poartă, rămânând liber.

Mihăilă (minutul 90+3) a încheiat scorul cu un șut sub transversală de la 8 metri, după o centrare de la Rațiu.

Ultima ocazie a meciului a fost un șut de la 17 metri expediat de Alibec (minutul 90+4), deviat în corner de apărarea kosovară.

Meciul a fost întrerupt timp de mai bine de 40 de minute în prima repriză din cauza manifestațiilor suporterilor români.

Fanii au aruncat torțe în spatele porții kosovarului Arijanet Muric în minutul 18, fapt care a dus la întreruperea jocului. Suporterii au folosit și petarde și au afișat un banner cu mesajul "Basarabia e Romania, Kosovo e Serbia", chiar și după intervenția lui Ianis Hagi și Nicolae Stanciu pentru a discuta cu aceștia.

De asemenea, li s-a cerut spectatorilor să se comporte civilizat, folosind instalația de sonorizare. Arbitrul a trimis echipele în vestiare după alte trei minute.

UEFA a anunțat pe propriul său site că meciul a fost ''suspendat din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor''. Echipele au revenit pe teren și jocul a fost reluat după zece minute de încălzire.

Conform site-ului UEFA, România a avut o posesie de 66%, în timp ce Kosovo a avut 34%. Tricolorii au fost clar superiori la șuturi, cu un total de 21-7 la poartă, 8-3 pe poartă și 5-2 la cornere.

În celelalte partide din grupă, Elveția a învins cu 3-0 Andorra, în timp ce Israelul a câștigat 1-0 împotriva Belarusului.

România se menține neînvinsă în această campanie, cu trei victorii și trei egaluri, acumulând 12 puncte, în spatele Elveției, care are 14 puncte, dar se află în fruntea celorlalte echipe: Israel cu 11 puncte, Belarus cu 4 puncte, Kosovo cu 4 puncte și Andorra cu 2 puncte.

În luna viitoare, România va juca în deplasare cu Belarus pe data de 12 octombrie și acasă cu Andorra pe data de 15 octombrie.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006539 (s)