News Flash:

Un nou lider mondial

Belarusa Arina Sabalenka, finalistă la US Open, noul lider mondial

12 Septembrie 2023
185 Vizualizari | 0 Comentarii


Jucătoarea de tenis din Belarus, Arina Sabalenka, care a ajuns în finala US Open, a devenit pentru prima dată liderul clasamentului mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), conform clasamentului publicat luni, încheind astfel o perioadă lungă de dominare a polonezei Iga Swiatek, relatează AFP.

Iga Swiatek (în vârstă de 22 de ani) a ocupat prima poziție în clasamentul mondial începând cu data de 4 aprilie 2022, timp de 75 de săptămâni consecutive, fiind cea de-a treia cea mai lungă perioadă în care o jucătoare feminină a fost numărul unu mondial, după germanca Steffi Graf (186 de săptămâni) și elvețianca Martina Hingis (80 de săptămâni), conform informațiilor Agerpres.

Arina Sabalenka, în vârstă de 25 de ani, ocupase anterior locul al doilea în clasamentul WTA începând cu 30 ianuarie.

Jucătoarea americană Coco Gauff (19 ani), care a câștigat primul său titlu de Mare Șlem în finala de la Flushing Meadows împotriva lui Sabalenka, a urcat pe locul trei în clasament, cea mai bună poziție a carierei ei, în urma unui salt de trei locuri.

Un alt aspect notabil este că americanca Jessica Pegula a coborât pe locul 5, iar tunisianca Ons Jabeur pe locul 7, în timp ce cehoaica Marketa Vondrousova, campioana de la Roland Garros, și-a atins cea mai bună clasare a carierei, ocupând locul 6.

Simona Halep, jucătoarea română dublă campioană de Mare Șlem, care a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022 din cauza unui test antidoping pozitiv la US Open 2022, a ieșit din clasamentul WTA, pierzând cele zece puncte pe care le mai avea de la ediția anterioară a turneului de la Flushing Meadows. Halep se afla în clasamentul WTA începând cu data de 14 mai 2007, atunci când a ocupat locul 887.

România are patru jucătoare în primele 100 de locuri din clasamentul mondial: Sorana Cîrstea, care a ajuns în sferturile US Open, a urcat patru locuri și se află acum pe locul 26 (cea mai bună poziție a carierei ei fiind locul 21), Irina Begu a coborât șase poziții și se află pe locul 49, Ana Bogdan este pe locul 62, iar Jaqueline Cristian a urcat un loc și ocupă poziția 98.

În ceea ce privește clasamentul la dublu, Elena-Gabriela Ruse a urcat trei locuri și se află pe locul 36, în timp ce Monica Niculescu a urcat o poziție față de acum două săptămâni și ocupă locul 39.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006794 (s)