News Flash:

Reușită extraordinară

Echipa Clubului Sportiv Nautic Banat Timișoara, pe podium la concursul internațional de bărci Dragon

27 Iunie 2023
246 Vizualizari | 0 Comentarii

Sportivii din Timișoara se bucură de o reușită extraordinară, aducând acasă nu mai puțin de 25 de medalii de la un concurs sportiv puțin cunoscut pentru majoritatea dintre noi.

Este vorba despre o echipă entuziastă de sportivi care practică canotajul într-un mod special, denumit "Dragon Boat". Pentru cei mai puțin familiarizați cu acest sport, este unul simplu și captivant, dar pentru sportivi implică un puternic spirit de echipă, coordonare și efort fizic.

O echipă formată din mai mulți coechipieri (numărul variază în funcție de lungimea bărcii și numărul de locuri) se urcă într-o barcă specială și vâslesc în unison, urmând ritmul bătăilor de tobă. Acest sport este extrem de popular și atractiv în țările din Extremul Orient, unde se acordă o mare importanță competițiilor de acest gen. În ultimul timp, vâslitul în stil Dragon Boat a început să fie practicat și în România, având deja echipe valoroase care se măsoară cu competitorii din țări cu o tradiție mai îndelungată în acest sport.

La un complex nautic de la marginea Belgradului, în acest sfârșit de săptămână, a avut loc un puternic concurs internațional de bărci Dragon, la care a participat echipa Clubului Sportiv Nautic Banat Timișoara. Aceasta a fost a doua lor participare internațională, după ce au concurat în primăvară la un eveniment din Ungaria. Competiția de la Belgrad a inclus de fapt două competiții distincte: a cincea ediție a Eurocupei 2023 și a noua ediție a festivalului de bărci Dragon.

Sportivii timișoreni, conduși de antrenoarea și președinta Clubului Sportiv Nautic Banat Timișoara, Codruța Șofron, au câștigat impresionant 25 de medalii, inclusiv 5 de aur, 13 de argint și 7 de bronz, în cele două zile și cele două competiții. Datorită performanțelor lor remarcabile, au devenit campionii celor două competiții sportive. În afară de echipa din Timișoara, a participat și o echipă din Arad. În total, 14 echipe din 8 țări (Emiratele Arabe Unite, Israel, Moldova, Regatul Unit al Marii Britanii, România, Ucraina, Turcia și Serbia) au concurat în acest eveniment.

Trebuie menționată și organizarea impecabilă a competiției. Gazdele au asigurat tuturor echipelor bărci identice, pentru a oferi șanse egale tuturor participanților. Aceasta este a doua competiție internațională de Dragon Boat la care clubul nostru participă în acest an, prima având loc în Ungaria. Astfel, vitrina clubului a fost umplută cu medalii într-un timp foarte scurt.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004752 (s)