News Flash:

Dragnea si Tariceanu vor declasificarea hotararii CSAT nr. 17 care sta la baza protocoalelor

29 Iunie 2018
773 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu 1

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea si deputatul Mircea Gheorghe Draghici au depus, miercuri, pentru dezbatere si adoptare propunerea legislativa privind declasificarea hotararii CSAT nr. 17/2005 privind combaterea coruptiei.
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, solicitarea a fost depusa spre dezbatere si adoptare in procedura de urgenta.

"In ultimele luni, gravele abuzuri despre care am atras atentia public in ultimii ani, au fost confirmate prin protocoalele secrete care au fost semnate intre SRI si diferite institutii din justitie. Intelegerile secrete incheiate intre aceste institutii sunt iesite din orice norma juridica si a statului de drept. Aceste protocoale secrete dovedesc un lucru: ca drepturile fundamentale pe care se bazeaza orice stat democratic au fost incalcate. In aceste conditii, se impune asumarea unei agende legislative care sa repare aceasta stare de fapt si sa asigure revenirea in matca statului de drept. Propunerea legislativa de fata contine o serie de prevederi importante pentru stoparea abuzurilor si protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor", se arata in comunicatul de presa.

Potrivit sursei citate, propunerea legislativa prevede ca la data intrarii in vigoare a legii, toate documentele clasificate in baza deciziei CSAT nr. 17/2005 – inclusiv cele similare cu protocoalele incheiate de Serviciul Roman de Informatii cu DNA care au permis abuzuri impotriva cetatenilor -, vor fi declasificate de drept, fara a mai fi necesara o alta procedura; vor deveni, astfel, informatii de interes public si nu mai produc efecte de orice natura.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004672 (s)