News Flash:

Comisia Iordache DEZBATE azi modificarile aduse Codului Penal

28 Iunie 2018
834 Vizualizari | 0 Comentarii
Florin Iordache

Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei, condusa de Florin Iordache, a inceput joi dezbaterile si votul asupra modificarilor aduse Codului penal.
Pana in momentul de fata, comisia a eliminat toate amendamentele aduse articolului 4, care se refera la aplicarea legii penale de dezincriminare.

De asemenea, comisia a adoptat un amendament propus de UNJR, preluat de PNL, PSD si ALDE, la articolul 5, care prevede: "In cazul in care de la savarsirea infractiunii pana la judecarea definitiva a cauzei au intervenit una sau mai multe legi penale, se aplica legea mai favorabila, in integralitate, neputandu-se combina prevederi din legi succesive".

In forma initiala, articolul 5 arata astfel: "In cazul in care de la savarsirea infractiunii pana la judecarea definitiva a cauzei au intervenit una sau mai multe legi penale, se aplica legea mai favorabila."

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a stabilit, miercuri, perioada sesiunii extraordinare pentru intervalul 1-19 iulie, pentru ca alesii sa poata finaliza, prin procedura parlamentara, modificarea prevederilor Codului penal.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca va exista o o varianta asumata de partid in ceea ce priveste infractiunea de abuz in serviciu prevazuta in Codul penal, iar aceasta va fi prin procedura parlamentara, mai intai comisia pentru legile Justitiei va da un raport care va primi vot in plen.

"Va fi o varianta asumata de PSD, am inteles ca sunt 16 sau 18 variante privind abuzul in serviciu.vTotusi nu putem sta la nesfarsit cu un articol care este neconstitutional. Nu putem sa stam cu o legislatie schioapa doar asa pentru ca tipa unii. Nu are rost sa tot prelungim. S-a lucrat cu argumente, au fost consultari cu toate organizatiile neguvernamentale, e o comisie parlamentara, care trebuie sa isi incheie un raport dupa care va intra la vot in Parlamentul Romaniei. Va fi o forma in care in integralitarea lui Codul penal sa intre la vot. Pana la urma dau vina pe mine, cred ca mai multa fermitate este necesara. Este vorba de un mandat dat de romani la vot, este o majoritate parlamentare, care dupa dezbateri, trebuie sa isi exercite dreptul de vot", a declarat presedintele PSD, Liviu Dragnea, la Parlament.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, ca va cere membrilor Comisiei Iordache sa grabeasca dezbaterile si votul pe Codul Penal, pentru ca acesta sa intre in procedura parlamentara cat mai repede, excluzand posibilitatea emiterii unei ordonante de urgenta in acest sens.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004876 (s)