News Flash:

Dragnea ii da peste nas lui Campeanu: "Nu stiu ce a avut in minte"

9 Septembrie 2015
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
Liviu Dragnea0
Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat, miercuri, "surprins" de ordinul dat de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, privind evaluarea spatiilor din camine pentru eventuala primire a imigrantilor, spunand ca acesta ar trebui sa fie "mai ponderat" in comunicarea publica.
"Eu nu stiu ce a avut in minte domnul ministru al Educatiei, dar eu cred ca ar trebui sa fie mai ponderat si el, si toti ministrii, si aceasta actiune trebuie sa fie sub o coordonare unitara", a spus Dragnea, intr-un interviu acordat Europa FM.
Liderul PSD a precizat ca nu a vorbit cu Sorin Cimpeanu si nici nu stie daca si cu cine s-a consultat acesta, fiind "surprins" de actiunea ministrului. Mai mult, Dragnea spune ca in astfel de chestiuni doar CSAT poate dispune masuri si trebuie sa aiba o strategie bine pusa la punct.
"In situatii de genul acesta trebuie sa fie din partea institutiilor abilitate o coordonare si o comunicare unitara. (...) Romanii sunt foarte ingrijorati si orice comunicare necoordonata pe acest subiect nu face decat sa creasca ingrijorarea in randul romanilor", a mai spus Liviu Dragnea.
Ministerul Educatiei a solicitat marti, universitatilor si inspectoratelor scolare judetene sa identifice evantuale spatii de cazare pe care ar putea sa le puna la dispozitia refugiatilor ce ar ajunge in Romania, fara afectarea procesului de invatamant.
Marti, inspectoratele judetene din tara si universitatile au primit de la Ministerul Educatiei solicitarea de a transmite o situatie a locurilor de cazare disponibile in caminele liceelor si in campusurile universitare, care ar putea fi puse la dispozitia refugiatilor ce ar ajunge in Romania, in cazul in care numarul acestora ar fi mai mare decat capacitatea de cazare din cele sase centre prntru imigranti.
”Ministerul Educatiei raspunde la toate solicitarile Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta. (...) Ministerul Educatiei poate acorda sprijin, de exemplu, pentru cazare si consiliere psihologica”, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanti ai Ministerului Educatiei. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006415 (s)