News Flash:

Anunț important din partea Institutului Național de Sănătate Publică

Două persoane din București au fost confirmate cu difterie

11 Decembrie 2023
134 Vizualizari | 0 Comentarii


 Situație incredibilă chiar și pentru experții de la Institutul Național de Sănătate Publică și medicii infecționiști, deoarece ne confruntăm cu o boală care nu fusese înregistrată în țara noastră din anul 1990. Două persoane din București au fost confirmate cu difterie, conform Institutului Național de Sănătate Publică. Ambii indivizi proveneau din medii defavorizate și erau consumatori de droguri.

Este esențial să menționăm că, în cazul acestor două persoane, nu au fost identificați bacili producători de toxină, semnificând că boala a avut o formă ușoară, manifestându-se prin simptome ușoare. Afecțiunea a fost strict cutanată, fără manifestări la distanță, conform informațiilor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Cele două persoane locuiau în condiții precare, fără adăpost. De asemenea, este relevant să subliniem că simptomele pot include febră, dureri de gât, răgușeală și rinoree. Difteria poate fi prevenită prin vaccinare, cu ajutorul vaccinului hexavalent, administrat la vârstele de două luni, patru luni și 11 luni.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004354 (s)