News Flash:

DNA: Cosmin Sandru si Nicolae Bitea, urmariti penal pentru dare de mita

14 Octombrie 2021
376 Vizualizari | 0 Comentarii
DNA

Ancheta penala in cazul inregistrarilor trimise de reprezentantii partidului AUR celor de la Directia Nationala Anticoruptie. Reprezentantii DNA anunta ca il cerceteaza penal pe deputatul PNL Cosmin Sandru, dar si pe seful STPT, Nicolae Bitea. Cei doi au fost inregistrati in timp ce ar fi incercat sa mituiasca un parlamentar AUR pentru ca acesta sa lipseasca de la motiunea de cenzura din 5 octombrie. UPDATE. Cosmin Sandru si Nicolae Bitea s-au autosuspendat din PNL
 
Anuntul DNA a fost facut joi, 14 octombrie. Anchetatorii spun ca au inceput urmarirea penala in cazul deputatului PNL Cosmin Sandru, dar si in cazul directorului STPT Nicolae Bitea. Cei doi sunt anchetati pentru comiterea infractiunii de dare de mita.

„La data de 01 octombrie 2021, in contextul in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea de cenzura initiata pentru retragerea increderii acordate Guvernului Romaniei, suspectii Sandru Cosmin si Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat in Parlamentul Romaniei, numirea unor apropiati in posturi de conducere a unor institutii publice.

Pentru a beneficia de aceasta „favoare”, persoanei respective i s-a cerut sa absenteze de la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, din data de 5 octombrie 2021, in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea mentionata mai sus.

Suspectilor Sandru Cosmin si Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, transmit procurorii DNA.

UPDATE. Cosmin Sandru: Ma autosuspend din PNL pana la finalizarea anchetei
Deputatul PNL de Timis, Cosmin Sandru, s-a autosuspendat, de joi, 14 octombrie, din Partidul National Liberal, pana la finalizarea anchetei.

„Avand in vedere ca este o ancheta in curs, nu voi face nici o declaratie pe marginea acesteia pana la finalizare”, a transmis Sandru.

UPDATE 2. Nicolae Bitea s-a autosuspendat si el din partid
Directorul societatii de transport public din Timisoara, Nicoale Bitea, a anuntat ca a decis sa se autosuspende din partid. El a fost ales anul acesta si membru in biroul de conducere al PNL Timis si nu a vrut sa comenteze ancheta DNA, „avand in vedere ca este o ancheta in curs”.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008767 (s)