News Flash:

In plina toamna, Primaria Timisoara incepe santierul in zona Orastie-Alpinistilor. Contractul e semnat din iunie

12 Octombrie 2021
402 Vizualizari | 0 Comentarii
santier Timisoara

La aproape patru luni de la semnarea contractului pentru modernizarea strazilor din zona Orastie-Alpinistilor si la doi ani de la aprobarea documentatiei, Primaria Timisoara anunta pornirea santierului. Nu chiar acum, ci la sfarsitul lunii octombrie. Valoarea contractului este de peste 840.000 de euro.

 
Despre modernizarea strazilor din zona Orastie-Alpinsitilor se vorbeste de mai bine de doi ani. Documentatia tehnica a fost aprobata in septembrie 2019, iar licitatia pentru executie a fost organizata in 2020.

„In septembrie, cand m-am intalnit cu cetatenii din zona Modern, una din intrebari a fost: cand incep lucrarile pe strazile Alpinistilor-Orastie? Atunci eram inca in procesul de atribuire a contractului de lucrari, dar acum pot sa le spun ca partea birocratica s-a incheiat si incepem lucrarile”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Numai ca lucrarea a fost atribuita inca din vara, iar la finalul lunii iunie s-a anuntat si semnarea contractului, care s-a facut mai exact in 22 iunie 2021, asa cum Tion a anuntat inca de atunci.

La patru luni de la semnarea contractului, Serviciul Comunicare din cadrul Primariei Timisoara ne anunta ca pot incepe in sfarsit lucrarile. Nu chiar acum, ci „de la data din 21 octombrie 2021”, adica peste mai bine de o saptamana.

„Aceste strazi nu au fost modernizate pana acum si nu mai corespund actualmente conditiilor de trafic, producand disconfort si aglomeratie in circulatia rutiera. (…) Nu sunt amenajate locuri de parcare si nici piste pentru biciclete. Trotuarele sunt degradate si prezinta fisuri multiple pe unele sectoare sau lipsa acestora pe alocuri (…) Zona este intens folosita de cei care intra in oras pentru a evita aglomeratia de pe Calea Dorobantilor plus locuitorii din zona plus cei care vin din Ghiroda”, se arata in documentatia primariei.

Potrivit PMT, se intervine pe o lungime de 827,963 mp, pe doua strazi: Orastie, Alpinistilor si pe o bucata din Mihail Ivanovici Glinka. Vor fi realizate 81 de accese la proprietati, se vor monta rigole prefabricate pe 1.631 m, se vor amenaja trotuare pe 1.598 m si piste pentru biciclete pe 1.459 m. Spatiile verzi se vor intinde pe 1.391 mp si vor fi amenajate 91 de locuri de parcare. Se va face si canalizatia subterana pentru fibra optica, spune aceeasi sursa, pe 1.648 m.

Lucrarile vor fi realizate de Porr Construct si costa 4,1 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a peste 840.000 de euro. Ar trebui sa fie gata in opt luni de la semnarea ordinului de incepere.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006039 (s)