News Flash:

Bună de plată!

Clanul care a ocupat ilegal o vilă istorică somează Primăria Timișoara să-i plătească 1,8 milioane de euro pentru a părăsi clădirea

17 Octombrie 2023
180 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara a primit o solicitare din partea unui clan care a ocupat ilegal o vilă istorică în centrul orașului, de pe Bulevardul C.D. Loga, numărul 52. Această solicitare include o cerere de radiere a dreptului de proprietate al Statului Român și a administrării Municipiului Timișoara asupra clădirii. Cu toate acestea, cererea a fost respinsă de către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI).

În plus, clanul a transmis o somație către Primăria Timișoara, solicitând suma de 1,8 milioane de euro pentru a elibera clădirea pe care o ocupă ilegal. Această sumă este pretinsă în legătură cu diverse lucrări de construcție efectuate în clădire de-a lungul timpului. De asemenea, somația include o ofertă de a vinde clădirea către primărie pentru suma de cinci milioane de euro.

„Bineînțeles că nu ne lăsăm șantajați și nici nu dăm bani unor penali. Această clădire aparține Timișoarei și vom face grădiniță aici. Vila a ajuns în anii 90, prin manevre dubioase în mâna clanurilor, care așa au păstrat-o ani de zile. Bineînțeles că nu mă aștept ca acum să iasă de bună voie din casă. Sigur vor continua să arunce tot felul de petarde, la fel cum e cazul și celor care ocupă terenuri abuziv pe malul Begăi. Sunt pregătit pentru această luptă, mă bazez pe o echipă curajoasă și bine pregătită și vom merge până la capăt”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Clădirea de pe Bulevardul C.D. Loga, numărul 52, a fost recuperată de către Primăria Timișoara și a fost înregistrată oficial ca parte a patrimoniului statului.

„Ca multe vile de pe Loga, și clădirea de la numărul 52 a avut un istoric dubios al schimbului de proprietari în anii 90. Clădirea a reintrat acum în proprietatea statului și administrarea Primăriei Timișoarei după un lung șir de procese penale. Acum, Municipalitatea urmează să evacueze prin Ordonanță Președințială persoanele care o ocupă ilegal”, a declarat Primăria Timișoara.

Primăria intenționează să transforme clădirea într-o grădiniță.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007855 (s)