News Flash:

Despagubire RECORD acordata pentru o gravida accidentata pe trecerea de pietoni. Femeia a intrat in coma, dupa ce a fost lovita de un sofer beat

3 Noiembrie 2017
991 Vizualizari | 0 Comentarii
lovita pe trecere

Judecatorii Tribunalului Ilfov au decis acordarea unei despagubiri morale de 1,5 milioane de euro unei gravide care a fost accidentata, de un sofer beat, pe trecerea de pietoni, iar in urma impactului bebelusul a murit, iar ea a intrat in coma si acum se afla in stare neuro-vegetativa.
„Obliga parata sa plateasca reclamantei Ganea Iulia Florentina suma de 1.500.000 euro, echivalent in lei la data platii efective, reprezentand daune morale”, a decis Tribunalul Ilfov.

In acest proces, tanara, prin intermediul sotului ei, a dat in judecata firma de asigurari, respectiv Euroins, si pe soferul care a accidentat-o pe trecere si care se afla sub influenta alcoolului, Liviu Gheorghe Neculicioiu.

Sentinta nu este definitiva si poate fi contestata la instanta superioara.
Aceasta este cea mai mare despagubire acordata in Romania, in urma unui accident rutier. Pana acum recordul in aceasta materie era detinut de Georgiana Elena Ghegeliu, care a dat in judecata Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov, dupa ce si-a pierdut mana dreapta in urma unui accident rutier petrecut in 2006. Ea a obtinut, in instanta, daune morale in valoarea de un milion de euro.

In mai 2015, Iulia Ganea fost calcata pe o trecere de pietoni din localitatea Cristian, judetul Brasov, bebelusul acesteia murind la spital. Soferul a fost condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare si ulterior, in mai 2017, a fost pus in libertate.

In varsta de 46 de ani, Liviu Neculicioiu era functionar public la Primaria comunei Cristian, la Compartimentul Cultura, Sport si Tineret.

Accidentul a avut loc, in 18 mai 2015, pe DN 73, in localitatea Cristian, unde femeia, in varsta de 26 de ani si insarcinata in opt luni, traversa strada pe trecerea de pietoni, alaturi de sotul sau, paramedic la SMURD Brasov. Barbatul isi tinea sotia de mana cand au fost loviti de o masina care circula cu viteza, insa doar femeia a fost ranita, astfel ca el i-a acordat primul ajutor, si-a anuntat colegii sa intervina si a cerut interventie de urgenta si de la Maternitate pentru a-si salva copilul nenascut.

Potrivit Politiei Brasov, in urma impactului, masina condusa de Neculicioiu a ajuns pe contrasens, a lovit un autoturism parcat si s-a oprit intr-un imobil.

In urma accidentului, femeia a suferit un traumatism cranian sever, fiind gasita in coma, precum si mai multe traumatisme la sold si la picioare. Ea a fost transportata la Spitalul Judetean Brasov, unde i s-a facut o operatie de cezariana, bebelusul fiind in stop-cardiorespirator. Bebelusul, un baietel de 2,700 grame, a murit dupa trei zile de la nastere, la Maternitatea Brasov.

De asemenea, anchetatorii spuneau ca barbatul avea o alcoolemie de 1,70 grame/litru de alcool pur in sange la prima proba si de 1,55 grame/litru de alcool pur in sange la a doua proba.

Despagubirea de 1,5 mil. euro va fi contestata de familia femeii care a ramas in stare vegetativa

Dupa doi ani de procese, in urma accident in care i-a murit bebelusul, iar sotia sa se afla si acum in stare vegetativa, Laurentiu Ganea, din Brasov, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca despagubirea record de 1,5 milioane de euro decisa de instanta nu acopera recuperarea medicala, el solicitand dublu.

Familia Iuliei Ganea, tanara aflata in stare vegetativa dupa ce a fost accidentata pe o trecere de pietoni in judetul Brasov, va contesta decizia Tribunalului Ilfov de a acorda despagubiri de 1,5 milioane de euro pentru victima.

Sotul Iuliei, Laurentiu Ganea, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca intentioneaza sa emigreze in strainatate impreuna cu sotia sa, pentru a beneficia de servicii medicale de recuperare si ingrijire, care nu pot fi asigurate in Romania. Tocmai de aceea, a cerut instantei peste 3 milioane de euro.

„Noi am cerut peste 3 milioane de euro, o indemnizatie lunara in valoare de 800 de lei pentru pierderea castigului din munca al sotiei, o prestatie de ingrijire si tratament. Avem nevoie de foarte multi bani. Am stat sase luni la un spital din Israel, unde o zi de spitalizare ne-a costat peste 1.000 de euro. Am cheltuit peste 200.000 de euro in cele sase luni. In tara este foarte greu sa gasesti o clinica in care sa fie ingrijita sotia mea, am fost la Targu Mures si ne-au refuzat pentru ca nu aveau suficient personal. Un pacient in starea ei are nevoie de kinetoterpeuti, maseuri si alti specialisti. Ne gandim sa ne mutam in strainatate, dar in urma contestatiei pe care o vom depune, cel mai probabil vom mai astepta inca sase luni pana vom avea o sentinta definitiva“, a declarat Laurentiu Ganea.

Sotul femeii care a ramas in stare vegetativa si a pierdut copilul nascut prin cezariana imediat dupa accident spune ca a strans bani pentru ingrijirea Iuliei din evenimente caritabile si donatii de la cei care au fost impresionati de caz. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006266 (s)