Reteta zilei: cartofi la cuptor cu usturoi
O garnitura perfecta sau chiar o cina relaxata in compania prietenilor.
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 2-3.
Complexitate: usor.
Ingrediente
500 g cartofi
3-4 catei de usturoi
1-2 linguri cu pesmet
rozmarin
sare
piper
boia iute/ dulce
1-2 frunze de salvie
ulei de masline
Mod de preparare
1. Taie cartofii pe lungime, in felii potrivit de groase. Pune-i intr-o oala cu apa cu sare exact in momentul in care aceasta clocoteste. Lasa cartofii sa fiarba 10 minute, apoi scurge-i intr-o sita, scrie ecuisine.ro.
2. Intre timp, amesteca intr-un castron pesmetul cu o lingura cu rozmarin, uscat sau proaspat, boia iute sau dulce, un praf de sare, puÈin piper proaspat macinat.
3. Stropeste cartofii cu ulei de masline, presara deasupra amestecul de mirodenii si amesteca usor. Pune cartofii pe o tava taptata cu hartie de copt, presara cateii de usturoi printre ei si da la cuptorul incins pana capata o culoare aurie.
4. Serveste cartofii la cuptor cu sos ketchup.
Comentarii (0)