News Flash:

De ce nu este bine sa speli carnea de pui inainte de a o prepara

15 Aprilie 2018
999 Vizualizari | 0 Comentarii
pui

Oricine care stie sa gateasca (sau macar incearca) stie ca puiul se spala inainte de a fi preparat. Expertii sustin ca acest lucru este total gresit, ba mai mult, trebuie neaparat evitat, informeaza descopera.ro, care citeaza Curiosity. Carnea cruda de pui contine una dintre cele mai cunoscute bacterii care dau toxinfectii, anume Campylobacter. Stiind acest lucru, intelepciunea populara ar spune ca aceasta carne trebuie spalata.

Totusi, apa nu poate distruge bacteriile, ba din contra, le ajuta sa fie transportate, ajungand pe maini, prosop, chiuveta si practic, oriunde este condusa de apa. Apa este asadar cel mai bun vehicul pe care aceasta bacterie il poate avea. Metoda care duce la distrugerea acestei bacterii este gatitul - temperatura ridicata. De aceea, carnea de pui trebuie patrunsa bine.

Desigur, este redundant de a preciza ca igiena ramane centrala in tot procesul de gatire. Daca aveti in casa un termometru de carne, il puteti folosi pentru a va asigura ca temperatura carnii atinge cel putin 74 de grade Celsius.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oricine care stie sa gateasca (sau macar incearca) stie ca puiul se spala inainte de a fi preparat. Expertii sustin ca acest lucru este total gresit, ba mai mult, trebuie neaparat evitat, informeaza descopera.ro, care citeaza Curiosity. Carnea cruda de pui contine una dintre cele mai cunoscute bacterii care dau toxinfectii, anume Campylobacter. Stiind acest lucru, intelepciunea populara ar spune ca aceasta carne trebuie spalata.

Totusi, apa nu poate distruge bacteriile, ba din contra, le ajuta sa fie transportate, ajungand pe maini, prosop, chiuveta si practic, oriunde este condusa de apa. Apa este asadar cel mai bun vehicul pe care aceasta bacterie il poate avea. Metoda care duce la distrugerea acestei bacterii este gatitul - temperatura ridicata. De aceea, carnea de pui trebuie patrunsa bine.

Desigur, este redundant de a preciza ca igiena ramane centrala in tot procesul de gatire. Daca aveti in casa un termometru de carne, il puteti folosi pentru a va asigura ca temperatura carnii atinge cel putin 74 de grade Celsius.

Oricine care stie sa gateasca (sau macar incearca) stie ca puiul se spala inainte de a fi preparat. Expertii sustin ca acest lucru este total gresit, ba mai mult, trebuie neaparat evitat, informeaza descopera.ro, care citeaza Curiosity. Carnea cruda de pui contine una dintre cele mai cunoscute bacterii care dau toxinfectii, anume Campylobacter. Stiind acest lucru, intelepciunea populara ar spune ca aceasta carne trebuie spalata.

Totusi, apa nu poate distruge bacteriile, ba din contra, le ajuta sa fie transportate, ajungand pe maini, prosop, chiuveta si practic, oriunde este condusa de apa. Apa este asadar cel mai bun vehicul pe care aceasta bacterie il poate avea. Metoda care duce la distrugerea acestei bacterii este gatitul - temperatura ridicata. De aceea, carnea de pui trebuie patrunsa bine.

Desigur, este redundant de a preciza ca igiena ramane centrala in tot procesul de gatire. Daca aveti in casa un termometru de carne, il puteti folosi pentru a va asigura ca temperatura carnii atinge cel putin 74 de grade Celsius.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1339 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005686 (s)