News Flash:

Gest extraordinar!

David Popovici a oferit, luni, fundiţe aurii realizate din medalia de la Mondiale copiilor care au câștigat lupta cu cancerul

19 Decembrie 2023
133 Vizualizari | 0 Comentarii

Înotătorul David Popovici a distribuit, luni, copiilor supraviețuitori ai cancerului fundițe aurii realizate dintr-una dintre medaliile sale de aur obținute la Campionatele Mondiale din anul precedent, în cadrul programului caritabil al MedLife intitulat „Speranța nu moare de cancer”.

Sprijinitor al proiectului încă de la început, David Popovici și-a oferit în donație acum câteva luni o medalie câștigată în proba de 200 m liber, exprimând astfel speranța pentru copiii afectați de cancer. În ziua de luni, un panou conținând 100 de fundițe aurii a fost expus la Institutul Clinic Fundeni, urmând să fie oferite celor care au învins boala.

Campionul mondial a vizitat copiii internați în Institutul Clinic Fundeni, oferind primele 20 de fundițe celor care au înfruntat și învins această maladie.

„Eu sunt un campion, dar doar pentru că am reuşit să ating peretele bazinului mai rapid decât alţii. Eu doar înot rapid. Dar consider că responsabilitatea mea şi a tuturor, datoria noastră este să îi ajutăm pe ceilalţi atunci când putem. Mă simt onorat să fiu alături de atât de mulţi învingători. Nu e corect ce li se întâmplă şi trebuie să îi ajutăm. Iar eu mă pot alătura acestui program de testare genetică, unul care ajută şi aduce tratamente personalizate. Trebuie să ajutăm atunci când putem, asta e motivaţia mea. Această medalie este una dintre cele două cele mai importante câştigate de mine, titlurile mondiale. Dar ştiu că pentru alţii, această medalie poate însemna mult mai mult decât pentru mine. Important este mesajul, şi anume că speranţa nu moare de cancer. Medalia este aici şi ajunge la mulţi, mulţi copii, care au nevoie de ea mai mult decât mine, dacă aş ţine-o undeva într-un dulap ca să ştiu că o am. Este doar o medalie”, a declarat Popovici.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005163 (s)