News Flash:

Ce spun meteorologii

Cum va fi vremea în țară în minivacanța de 1 Decembrie

28 Noiembrie 2023
136 Vizualizari | 0 Comentarii

După intervale cu vreme geroasă, ninsori și viscol, semnalate în weekendul anterior, vremea va intra într-un proces de încălzire în aproape toată țara, cel puțin în cursul acestei săptămâni, inclusiv de Ziua Națională, pe 1 Decembrie. De săptămâna viitoare, valorile termice vor intra pe o pantă descendentă, iar în tot acest timp precipitațiile vor fi excedentare, conform prognozei de specialitate pentru intervalul 27 noiembrie - 10 decembrie, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Dobrogea, începând cu 28 noiembrie, temperaturile vor crește semnificativ și se vor situa în general peste cele climatologic specifice perioadei, cu maxime de 7-10 grade și minime de 2-5 grade, ușor mai mici (în jurul a zero grade) în diminețile de 28 și 30 noiembrie. Abateri pozitive foarte mari față de norme sunt estimate și pentru zilele de 1 și 2 decembrie. În a doua săptămână, tendința este de răcire treptată, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare pe 28 noiembrie și 3 decembrie, iar după 4 decembrie, temporar, vor fi precipitații mixte.

La munte, prima săptămână a intervalului de prognoză va fi caracterizată de oscilații semnificative în regimul termic. Vor fi perioade în care vremea va fi rece și geroasă noaptea, în special în noaptea de 29 spre 30 noiembrie, cu maxime medii între -6 și 1 grad și minime între -14 și -10 grade. Vor exista și zile în care, mai ales la altitudini sub 1.500 de metri, temperaturile vor fi peste cele normale (cu precădere în zilele de 1 și 2 decembrie). Ulterior, din 4 decembrie, este estimată răcirea vremii, cu un regim termic situat în general în jurul celui climatologic specific la începutul iernii calendaristice.

Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ mare pe tot parcursul intervalului. În majoritatea zilelor vor predomina ninsorile, dar în perioadele cu temperaturi mai ridicate (28 noiembrie, 1 și 2 decembrie) se vor semnala și ploi, mai ales la altitudini sub 1.500 de metri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007969 (s)