News Flash:

Cum va fi vremea in perioada Sarbatorilor

21 Decembrie 2017
924 Vizualizari | 0 Comentarii
ninge 1

Vremea se va incalzi in perioada urmatoare, temperaturile ajungand chiar pana la 13 grade Celsius in ziua de Craciun.

Pentru cei aflati la munte in perioada Sarbatorilor, Mos Craciun va veni cu sania. "In momentul de fata exista un strat de zapada destul de consistent in zonele de munte, la altitudini mai mari, si date fiind temperaturile destul de modeste din urmatoarele zile, cu siguranta acesta se va mentine", a declarat pentru Romania TV meteorologul Gabriela Bancila. Spre exemplu, miercuri seara, in zona inalta se inregistrau temperatrui de pana la - 17 grade Celsius. In general, valorile termice in urmatoarea perioada in aceste zone se vor mentine in jurul pragului de ger, adica in jur de - 10 grade.

La nivelul intregii tari, temperaturile sunt usor mai scazute decat normalul perioadei, cu aproximativ 2-3 grade Celsius. Noaptea de miercuri spre joi vine cu temperaturi sub pragul gerului in partea de est a Transilvaniei. "Urmeaza doua nopti destul de reci. Temperaturi negative vor fi in toata tara. In urmatoarele zile va ninge doar in zona Maramuresului, insa nici acestea nu vor fi prea insemnata cantitativ, pentru ca tara noastra va fi traversata de periferii ale unor pasaje frontale, astfel ca intensitatea acelor precipitatii nu va fi semnificativa", a adaugat Gabriela Bancila.

Vremea isi va pastra capriciile cu care ne-a obisnuit in ultima perioada. "O incalzire semnificativa se contureaza in continuare, in perioada Craciunului. Temperaturi apropiate de normal inca din jurul zilei de 23 decembrie si o continuare a acestei incalziri, ce va culmina cu temperaturile foarte ridicate din ziua de Craciun. Vor fi valori pozitive in mare parte din tara, atat ziua cat si noaptea. In ziua de Craciun temperaturile vor pleca de la 2-3 grade in zonele depresionare si cel mai probabil vor ajunge la 13 grade in partea de sud si sud-vest a teritoriului. Pe fondul acestui transport de aer cald peste zona tarii noastre, precipitatiile se vor transforma din ninsoare in lapovita si chiar ploaie in Ajunul Craciunului, in unele zone. Este favorizata astfel aparitia poleiului, fenomen meteorologic asupra caruia vrem sa atragem atentia. De asemenea, vantul va sufla cu putere in zona de munte a Carpatilor Orientali, cu viteze de 80-90 km/ora", a mai spus Gabriela Bancila.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006304 (s)