News Flash:

Perchezitii DIICOT la Cluj pentru destructurarea unei grupari specializate in delapidare. Vizat este si medicul Mihai Lucan, fost sef al Institutului de Urologie din Cluj

20 Decembrie 2017
870 Vizualizari | 0 Comentarii
lucan

Cinci perchezitii au loc, miercuri dimineata, pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate, prejudiciul depasind 5 milioane de lei. Printre cei vizati este si medicul Mihai Lucan.
Politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, ai Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Romane si procurorii DIICOT-ST fac cinci perchezitii la membrii unei grupari infractionale, specializata in comiterea infractiunii de delapidare, cu consecinte deosebit de grave.

Activitatile se desfasoara in cadrul unui dosar penal, in care se fac cercetari fata de trei persoane angajate ale unei clinici medicale din Cluj, prejudiciata in acest caz.

”Din primele verificari a reiesit ca, membrii acestui grup infractional organizat avea drept scop insusirea, folosirea, traficarea, dupa caz, a bunurilor aflate in patrimoniul persoanei vatamate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de catre angajatii acestei unitati sanitare, in beneficiul unei alte clinici medicale, entitate prin intermediul careia acestia si-ar fi promovat interesele. Gruparea infractionala organizata ar fi fost sprijinita de alte 5 persoane, in schimbul memtinerii in functiile de conducere pe care le detineau. In perioada 2005-2016, membrii grupului infractional organizat ar fi devalizat persoana vatamata pe de o parte, in beneficiul altei clinici medicale private. Prejudiciul cauzat este de 5.169.406 lei”, arata Politia.
Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile au loc si la locuinta medicul Mihai Lucan, fost sef al Institutului de Urologie din Cluj.

In aprilie, procurorii DIICOT Cluj au mai facut perchezitii la sediul clinicii private Lukmed din Cluj-Napoca, controlata de familia Lucan, si la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal (ICUTR) Cluj. Surse judiciare declarau atunci, corespondentului MEDIAFAX, ca procurorii au facut perchezitiile intr-un dosar care vizeaza modul in care mai multi pacienti ar fi fost inregistrati la ICUTR si tratati apoi la clinica privata.

DIICOT solicitatase un control CNAS la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj, ca urmare a unei sesizari depuse de deputatul Emanuel Ungureanu in luna martie. In sesizare, deputatul USR sustinea ca pacientii cu diferite afectiuni urologice, care se adresau cu bilet de trimitere Institutului de Urologie din Cluj, erau directionati de catre profesorul Lucan catre clinica privata Lukmed, clinica fiind detinuta de familia Lucan si administrata de fiul profesorului Lucan, Ciprian Lucan, care era si angajat al Institutului din Cluj.

Ulterior, Emanuel Ungureanu a depus o sesizare la DIICOT cu privire la posibile fapte de abuz in serviciu sau luare de mita ale functionarilor de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate care au efectuat un control la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj. Potrivit lui Emanuel Ungureanu, cei patru functionari (Sanda-Cristina Grajdeanu, Cezar Radu, Andreea Safta si Ema-Iulia Popovici) care au fost, in perioada 15-26.05.2017, in control la Cluj, la solicitarea DIICOT, au fost cazati la un hotel de cinci stele din oras, desi nu aveau dreptul legal sa beneficieze de acest confort (conform HG 1860/2006, capitolul 4, articolul 26, al.1 litera a). Cazarea ar fi fost efectuata de reprezentantul Ministerului Sanatatii, Claudiu Mihai Hirtea, cu implicarea directa a managerului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, Petru Susca.

”Este foarte ciudat ca niste functionari publici veniti la un control initiat de DIICOT si-au permis sa se cazeze la un hotel de cinci stele din Cluj-Napoca, in conditiile in care legea prevede ca functionarii se pot caza la un hotel de maxim 3 stele. Dovada ca acest control a fost viciat o avem in aceste zile cand o alta echipa mixta a fost trimisa la Institutul de Transplant din Cluj, tot de catre DIICOT, un indiciu clar ca procurorii au suspiciuni ca functionarii publici trimisi prima data in control, in perioada 15-26.05.2017, nu si-au facut datoria corespunzator”, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepresedinte al Comisiei pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1360 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008077 (s)