News Flash:

Cum arata meniul sotilor Ceausescu de Anul Nou. „Daca lipseau preparatele astea, era vai si amar”

30 Decembrie 2021
505 Vizualizari | 0 Comentarii
sotii Ceausescu

Cuplul Ceausesc este o figura emblematica pentru istoria noastra. Dincolo de faptele care au schimbat cursul Romaniei, Elena si Nicolae Ceausescu au fost doar persoane care stiau sa se bucure de fiecare moment, iar sarbatorile pentru ei erau un adevarat festiv de bucate alese si de muzica buna.

Desi putea manca orice preparat culinar isi dorea, traditia si-a spus cuvantul si in cazul lui Nicolae Ceausescu. Principalul fel de mancare care nu trebuia sa lipseasca de pe masa in noaptea dintre ani era reprezentat de sarmale. De asemenea, la aceste mese festive, precum si de Anul Nou, dar si de Craciun, nici friptura, puiul la ceaun, piftia sau salata de boeuf, nu lipseau din fata cuplului prezidential.

Cu masa plina de bunatati, cuplul prezindetial se distra pana in zori alaturi de cei mai buni artisti din Romania, dar si de numeroase nume importante de pe vremea aceea.

"Nici nu se compara rafinamentele culinare de acum cu asa-zisele rafinamente de la mesele Ceausestilor, chiar daca si ei ar fi avut acces, sa zicem, la fructe de mare. Dar nu le placeau. Ei mancau mancaruri traditionale, sarmale, friptura, pui la ceaun, piftie, salata de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sarbatoare. Daca lipseau era vai si-amar! Tanti Lenuta mai bea bauturi dulci, pentru femei, dar nu se imbata. Lui Nicolae Ceausescu ii mai placeau in special preparatele traditionale din peste: ciorba de peste, plachia si saramura. Dar marea lui pasiune ramaneau sarmalele. De baut, se mai bea vin alb si tuica de pruna, fiarta si indulcita. Cam asta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversari sau la Revelion.", se arata in volumul „Nu regret, nu ma jelesc, nu strig”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005629 (s)