News Flash:

Controale in toate spitalele publice in perioada 10-15 decembrie

10 Decembrie 2013
1322 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Eugen Nicolăescu a anunţat luni că Ministerul Sănătăţii va institui în perioada 10-15 decembrie controale în toate cele 340 de spitale publice din ţară, pentru o bună funcţionare a acestora în perioada sărbătorilor de iarnă.

Potrivit unui ordin semnat de ministru, aceste controale, care vor fi efectuate de Direcţiile judeţene de sănătate publică (DSP), vizează asigurarea cu medicamente şi materiale sanitare de strictă necesitate, planificarea echipelor medicale, organizarea desfacerii de medicamente şi stabilirea farmaciilor cu program non-stop.

De asemenea, direcţiile judeţene de sănătate publică se vor asigura că în situaţii de urgenţă unităţile spitaliceşti vor colabora cu inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi că asistenţa medicală va fi asigurată şi în mediul rural.

Eugen Nicolăescu a precizat că secretarii de stat Raed Arafat şi Adrian Pană şi secretarul general George Diga vor fi coordonatorii acestei activităţi.

'În baza acestor rezultate vom întocmi planul de măsuri pentru evaluarea capacităţii unităţilor din sistemul de sănătate pentru asigurarea necesarului de medicamente, materiale sanitare şi echipe medicale în perioada 24 decembrie 2013 - 6 ianuarie 2014. Planul de măsuri îmi va fi prezentat, după care, pe data de 19 decembrie, la o videoconferinţă, îl vom prezenta tuturor celor interesaţi - mă refer la prefecţi, directorii de DSP, coordonatorii activităţilor medicale de la nivelul consiliilor judeţene, manageri de spitale, reprezentanţi ai Colegiului Medicilor şi Colegiului Farmaciştilor, reprezentanţi ai Societăţii Naţionale de Medicină de Familie', a afirmat Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă. AGERPRES

george diga
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007563 (s)