News Flash:

La Resita continua campania umanitara "Strop de sange pentru un copil"

9 Decembrie 2013
1358 Vizualizari | 0 Comentarii
 Campania umanitară 'Strop de sânge pentru un copil', iniţiată de reşiţeanca Liliana Gherle Flisc în urmă cu un an, continuă cu ajutorul financiar acordat unei tinere medic rezident, bolnavă de cancer. 

La fel ca şi în precedentele campanii, primii care au răspuns prezent au fost motocicliştii de la Guerrilla Motors. Ei au încheiat împreună cu Liliana Gherle Flisc un parteneriat, astfel încât tichetele primite în calitate de donatori să poată fi colectate şi oferite mai apoi familiei, pentru tânăra care are nevoie de sprijin în lupta cu cancerul. 

'Am hotărât să ne mobilizăm, în parteneriat cu Guerrilla Motors, pentru că eu, ca persoană fizică, nu am voie să colectez bonurile, dar un ONG are această posibilitate, atâta timp cât omul donează benevol. Noi am dat startul, dar sperăm să ni se alăture foarte multă lume', a declarat Liliana Gherle Flisc, iniţiatoarea campaniei.

Prin acţiunea de luni se fac două fapte bune, spun iniţiatorii: sângele rămâne la Centrul de Transfuzii Sanguine Reşiţa, iar bonurile merg spre tânăra bolnavă de cancer. 'Vom încerca să valorificăm bonurile şi să o ajutăm cu partea financiară, pentru că în rest medicii îşi fac treaba şi vor continua tratamentele foarte costisitoare. Întâmplarea face ca tânăra să fie medic rezident, deşi acest lucru nu are nicio importanţă', a afirmat Alexandru Cheţan, vicepreşedinte Guerrilla Motors. 

Pentru Centrul de Transfuzie Sanguină din Reşiţa orice campanie de acest fel este binevenită, fiind ştiut faptul că stocurile de sânge trebuie mereu refăcute.

'Ne bucurăm că s-a declanşat această campanie. Ne dorim cât mai multe campanii de donare de sânge, pentru că în acest fel se sensibilizează oamenii, potenţiali donatori. Asemenea campanii de donare, fie că sunt organizate de persoane fizice individuale, fie ONG-uri, ori chiar de către reprezentanţi ai partidelor politice, sunt binevenite deoarece oricând avem nevoie de donatori. Pe noi ne ajută foarte mult', a precizat Silvia Negomireanu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Caraş-Severin. 

În zilele următoare, poliţiştii, jandarmii şi pompierii din judeţ se vor alătura aceleiaşi campanii, care a fost demarată luni şi care va dura până pe 21 decembrie. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006186 (s)