News Flash:

Spitalul Judetean de Urgenta Resita are un nou computer tomograf de peste 800.000 euro

4 Decembrie 2013
1371 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Reşiţa a fost dotat cu un computer tomograf de ultimă generaţie, în valoare de peste 800.000 euro, accesaţi printr-un proiect de cooperare transfrontalieră cu fonduri UE, urmând să fie folosit pentru analizele pacienţilor peste două săptămâni, când va primi autorizaţia de funcţionare.

'Computerul tomograf este cel de-al doilea aparat de imagistică achiziţionat cu ajutorul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, care va creşte gradul de acurateţe diagnostică şi care va face din Spitalul Judeţean unul dintre cele mai dotate unităţi spitaliceşti în ceea ce priveşte diagnoza imagistică. De când am fost preluaţi de către Consiliul Judeţean, spitalul a fost dotat cu un RMN de ultimă generaţie, iar acum, cu un computer tomograf. După cum ştiţi, banii pe proiect vin după ce ai făcut deja achiziţia, iar aici a intervenit şi ne-a ajutat Consiliul Judeţean', a explicat marţi, într-o conferinţă de presă, managerul SJU Reşiţa, Dumitru Secăşan. 

Prin achiziţia computerului tomograf s-a minimizat doza de radiaţii suportată atât de pacient, cât şi de personal, iar investigaţiile sunt mult mai rapide şi cu un grad crescut de acurateţe. Astfel, faţă de vechiul tomograf, acum se pot face angiografii, apoi sunt programe specializate pentru oncologie, se pot efectua colonografii, inclusiv disecţii virtuale ale colonului, dar şi bronhoscopii, examinarea în 3D a vaselor sanguine ori evaluarea stenozelor. O altă noutate o reprezintă pachetul pentru intervenţii dentare, a mai precizat managerul SJU Reşiţa. 

Achiziţia noii aparaturi s-a făcut intermediul unui proiect transfrontalier România - Serbia, 'Sănătate fără frontiere', derulat prin Programul IPA. Computerul tomograf este în valoare de aproape 800 mii euro, la care se adaugă şi 215.000 lei, asiguraţi de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, pentru amenajarea locaţiei. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1400 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006598 (s)