News Flash:

Raed Arafat a cerut masuri speciale pentru bolnavi si gravide, in perioada codului galben de ninsoli si viscol

6 Decembrie 2013
1171 Vizualizari | 0 Comentarii
Secretarul de stat Raed Arafat a cerut prefecţilor, la videoconferinţa pe tema măsurilor pentru codul galben de viscol valabil vineri şi sambătă, ca în zonele cu risc de blocare a drumurilor, bolnavii dependenţi de dializă şi gravidele să fie duşi din timp în locuri unde se poate interveni mai uşor. Arafat a atras atenţia că acolo unde există riscul ca drumurile să fie blocate, să nu fie transferaţi bolnavi între clinici pe distanţe lungi.

"Mai bine rămâne bolnavul o zi în plus în spital decât să-l trimiteţi cu ambulanţa şi să rămână blocat undeva pe drum", a spus secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

În acelaşi context, Raed Arafat a solicitat ca în cazul în care unele zone sunt deja blocate şi apar probleme de sănătate la persoane izolate de zăpadă, să se solicite intervenţia aeriană din timp, nu la sfârşitul zilei, când nu se mai poate interveni din cauza vizibilităţii scăzute. La aceeaşi videoconferinţă, secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) Cătălin Chiper a recomandat prefecţilor din judeţele vizate să instituie serviciul de permanenţă, astfel încât, la apariţia unei situaţii deosebite, să poată convoca, în timp operativ, comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, spre a se interveni în cel mai scurt timp pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol, valabilă de vineri, ora 6.00, până sâmbătă, ora 14.00, în 19 judeţe din nordul, estul, centrul şi vestul ţării. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009215 (s)