News Flash:

Controale in parcurile din Timis. Cele cu probleme majore vor fi inchise

14 Aprilie 2022
299 Vizualizari | 0 Comentarii
controale in parc

 

Dupa ce Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis a verificat locurile de joaca din Timisoara si Lugoj si a dat amenzi primariilor, prefectul judetului Mihai Ritivoiu intervine si dispune un control in toate parcurile din Timis. Primaria Timisoara a spus ca a fost amendata pentru un gard, dar, de fapt, erau probleme la echipamentele de joaca.
 
 
Din 1 aprilie, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC Timis) a initiat o tematica locala de control privind respectarea prevederilor legale in locurile de joaca pentru copii. La cele sase spatii de joaca din Timisoara, printre care si Parcul Copiilor, au fost indisponibilizate cinci echipamente de joaca si s-a dat o amenda minima de 10.000 de lei si un avertisment.

ADVERTISING

Primarul Timisoarei Dominic Fritz a transmis ca amenda a venit in urma unui gard cazut in Parcul Copiilor acum sase ani si „sub greutatea plantelor netunse de Horticultura”.


Comoara descoperita in Spania de doi scafandrii amatori

Si Prefectul judetului Timis a avut o reactie in acest sens, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC Timis) si controalele initiate fiind in atributia Prefecturii Timis.

„A fost un control de la Protectia Consumatorilor la locurile de joaca si parcurile din Timisoara. S-a primit o amenda de 10.000 si un avertisment pentru chestiunile sesizate. Domnul primar a declarat ca pe inspectorii unor institutii din judet i-a cuprins harnicia si ca acestia au amendat primaria pentru un gard din 2016. Controlul a fost notificat cu trei zile inainte, cuantumul maxim pentru abaterile sesizate era de 70.000 de lei si au primit 10.000 si un avertisment. Din 60 de spatii de joaca din judet au fost verificate 6 parcuri. Pe langa gardul din Parcul Copiilor, au fost indisponibilizate cinci echipamente unde se jucau copiii pentru ca prezentau riscuri privind sanatatea si integritatea lor”, a spus Mihai Ritivoiu.

Astfel, in perioada urmatoare se asteapta alte controale, iar concluziile vor fi prezentate ulterior de prefect. Cele cu probleme majore vor fi inchise.

„Voi dispune un control cu echipe mixte de la Inspectoratul in Constructii si Protectia Consumatorilor, care vor verifica in perioada urmatoare toate locurile de joaca si parcurile din judetul Timis. Va asigur ca acestea vor fi reparate sau inchise in cazul in care nu prezinta garantii”, a mai declarat Ritivoiu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005325 (s)