News Flash:

Regulamentul TimPark se modifica. Abonamentul „Rezident” va cuprinde mai multe categorii de persoane

7 Aprilie 2022
334 Vizualizari | 0 Comentarii
locuri de parcare

Primarul Dominic Fritz cere consilierilor locali sa aprobe un proiect de hotarare menit sa largeasca orizontul abonamentului „Rezident”. O noua categorie de persoane fizice va fi inclusa in reglementarile noului Regulament de functionare a TimPark.
 
 
Nici nu a intrat bine in vigoare noul regulament TimPark, ca au si aparut probleme. Publicul este nemultumit de felul in care primaria a gestionat sistemul de parcare local, precum si de tarifele impuse. Mai mult, au fost facute si sesizari de nelegalitate a mai multor prevederi din regulament.

Mergand pe ideea ca „este loc de mai bine”, aparatul administrativ cauta solutii de imbunatatire a Regulamentului TimPark, pentru a raspunde cerintelor locuitorilor din Timisoara si pentru a scadea din motivele de nemultumire.

O astfel de masura este propusa de primarul Dominic Fritz. Edilul va supune votului consilierilor locali un Proiect de Hotarare prin care abonamentul „Rezident” sa isi largeasca aria de incluziune a persoanelor fizice care il pot achizitiona.

Mai exact, propunerea vizeaza ca persoanele fizice care detin autovehicule inmatriculate pe persoane juridice sa poata beneficia de abonamentul „Rezident”.

„Prin modificarile preconizate se are in vedere largirea categoriilor de persoane fizice care pot beneficia de acest tip de abonament, respectiv persoanelor fizice care au domiciliul sau resedinta in municipiul Timisoara, insa nu detin in proprietate autovehiculul pe care-l utilizeaza, respectiv autovehiculele utilizate de catre persoanele fizice cu domiciliul/resedinta in municipiul Timisoara sunt inmatriculate pe persoane juridice. Drept consecinta, pentru a nu limita dreptul acestor categorii de persoane fizice (utilizatori ai autovehiculelor) de a stationa cu aceste autovehicule la adresa de domiciliu/resedinta, apreciem ca fiind necesara modificarea corespunzatoare a prevederilor art. 11, lit. f) din Regulamentul de functionare al sistemului de parcare a autovehiculelor in Municipiul Timisoara, asa cum a fost el aprobat prin HCLMT nr. 20/25.01.2022”, se arata in Proiectul de Hotarare.

Astfel, articolul in cauza va statua ca acest tip de abonament poate fi eliberat si pentru autovehiculele inmatriculate pe firma. Abonamentul va putea fi eliberat, la fel ca pana acum, pentru subzona unde solicitantul locuieste conform actului de identitate.

Dar va fi nevoie de un pas suplimentar: proprietarul va prezenta si dovada care sa ii garanteze dreptul de a utiliza autovehiculul respectiv. Si in acest caz, se elibereaza un abonament pentru un singur autovehicul/persoana.

Va reamintim, tarifele pentru Abonamentul „REZIDENT sunt:

– 110 lei/an (TVA inclus) pentru rezidentii din zona Rosie
– 90 lei/an (TVA inclus) pentru rezidentii din zona Galbena
– 70 lei/an (TVA inclus) pentru rezidentii din zona Albastra

Ramane de vazut, totusi, ce modificari vor mai apararea in viitor. Avocatul Cristian Clipa acuza Hotararea numarul 20 din 25.01.2022 privind aprobarea Regulamentului de functionare a sistemului de parcare a autovehiculelor in Municipiul Timisoara incalca numeroase prevederi legislative. Clipa declara ca va depune o plangere administrativa prealabila impotriva HCL mentionate si va cere suspendarea actului administrativ in cauza, la Tribunalul Timis – Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005424 (s)