News Flash:

Consiliul Judetean propune infiintarea unui serviciu public de salvamont in Timis

22 Martie 2022
278 Vizualizari | 0 Comentarii
salvamont

Consiliul Judetean vrea infiintarea unui serviciu public de salvamont, pentru a marca si pentru a pune in siguranta traseele si obiectivele turistice montane din Timis. Autoritatile judetene sustin ca o cauza majora a deficitului turistic din zona noastra o reprezinta „obiectivele turistice a caror vizitare comporta riscuri de accidentare” si lipsa masurilor concrete care sa previna eventualele accidente.
 
 
Pe 30 martie va avea loc urmatoarea sedinta ordinara a consilierilor judeteni din Timis. Atunci va fi supus spre votare proiectul de hotarare care propune ca judetul timisean sa beneficieze de un serviciu public de salvamont.

Propunerea, fundamentata si sustinuta de Biroul de turism din cadrul Consiliului Judetean, cauta sa dezvolte turismul montan prin marcarea si punerea in siguranta a traseelor si obiectivelor turistice pe care Timisul le ofera.

„Initiativa este rezultatul preocuparii institutiei noastre de a stimula dezvoltarea turismului in judet. Noul serviciu ar avea ca activitate principala marcarea si punerea in siguranta a traseelor si obiectivelor turistice montane, cat si interventia rapida in cazul unor accidentari. Avem convingerea ca o crestere a sigurantei va conduce si la o crestere a numarului de turisti. Timisul are multe de oferit, trebuie doar sa punem la punct cateva lucruri”, spune Alexandru Proteasa, vicepresedinte al CJ Timis.

Reprezentantii CJ Timis spun ca obiectivele turistice si traseele de drumetie si ciclism neomologate, marcate si intretinute in prezent, in special de voluntari. Acest lucru dauneaza activitatilor turistice si este nevoie urgenta de elaborarea unui serviciu in judet in aceasta directie.

Daca proiectul de infiintare va trece de votul consilierilor judeteni, va functiona in cadrul Directiei Prestari Servicii.

Relieful montan din Timis reprezinta aproximativ 350 km² din suprafata judetului, aici fiind situate inclusiv cele mai inalte varfuri din Muntii Poiana Rusca – vf. Pades (1374 m) si vf. Rusca (1355 m).

In plus, autoritatile judetene spun ca „in zona montana exista mai multe obiective turistice a caror vizitare comporta riscuri de accidentare: pesterile Romanesti, Albastra, Stanca lui Florian, cascadele Sopot si Cornet, stanci sau versanti de mari dimensiuni – Turnul lui Liman, Pietrele Cohului, vai – Bega, Nadrag s.a”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005033 (s)