News Flash:

Vești bune pentru spitalele din Timișoara și nu numai

Consiliul județean Timiș dă bani pentru spitalele publice

30 Iunie 2023
255 Vizualizari | 0 Comentarii


Spitalele din Timișoara, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Făget, Lugoj și Deta primesc vești bune. Consiliul Județean a aprobat finanțarea nerambursabilă din fonduri publice pentru anul 2023, în cadrul schemei de minimis, pentru spitalele publice locale aflate în subordinea orașelor și municipiilor din județ. Banii nerambursabili acordați vor fi destinați exclusiv achiziționării de echipamente medicale.

Suma totală alocată în acest an este de 1 milion de lei și a fost împărțită între unitățile sanitare pe baza proiectelor depuse, după cum urmează:

Spitalul Orășenesc „Dr. Karl Diel” Jimbolia: 273.647,31 lei;
Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare: 179.925,43 lei;
Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara: 157.732,02 lei;
Spitalul Orășenesc Deta: 71.815,59 lei;
Spitalul Orășenesc Făget: 122.440,26 lei;
Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj: 194.439,39 lei.

„Cu toții ne dorim servicii medicale la standarde înalte deoarece sănătatea este lucrul cel mai de preț. Continuăm să sprijinim spitalele din județ, astfel încât timișenii din toate zonele județului să poată avea acces la servicii medicale de calitate, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la Timișoara. Sunt convins că achiziția unor noi echipamente medicale este mai mult decât binevenită pentru aceste unități sanitare și sper să le fie de ajutor pacienților”, precizează președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Finanțarea se acordă conform procedurilor și contractului-cadru, care au fost aprobate prin hotărâre a Consiliului Județean Timiș. Spitalele publice vor trebui să prezinte documente justificative, conform ghidului, pentru cheltuielile efectuate din sumele alocate, iar decontarea se va realiza pe baza actelor doveditoare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004167 (s)