News Flash:

Timișoara are cu să se mândrească

În ediția din 2024 a QS World University Rankings se regăsesc 13 universități din România, printre care și UVT

29 Iunie 2023
247 Vizualizari | 0 Comentarii


În clasamentul QS World University Rankings din 2024, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este confirmată ca fiind una dintre cele mai prestigioase universități din România și din întreaga lume, ocupând poziția între 1201 și 1400 în clasificare.

În total, în ediția din 2024 a QS World University Rankings sunt incluse 13 universități din România, iar cinci dintre acestea fac parte din Consorțiul Universitaria, printre care se numără și Universitatea de Vest din Timișoara.

Universitatea de Vest din Timișoara se situează pe locul trei la nivel național în ceea ce privește reputația academică (Academic Reputation) și este clasată în grupa 601+ în clasamentul mondial, acesta fiind criteriul principal în determinarea ierarhiei finale.

„QS World University Ranking publică un clasament universitar global, cunoscut pentru obiectivitate, transparență și consecvență, fiind unul dintre cele nouă rankinguri recunoscute oficial și de Ministerul Educației Naționale, inclus în grila de calcul care determină indicatorul educațional universitar compozit al metarankingului național românesc. UVT se află într-o permanentă dezvoltare a vizibilității sale internaționale, o poziționare care ne oferă și rezultatele bune în cadrul ediției 2024 a QS World University Rankings”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

În noua ediție a clasamentului, au fost evaluate un total de 2963 de universități din diverse locații din întreaga lume, iar 1499 dintre acestea s-au clasificat în ranking. Metodologia utilizată în procesul de ierarhizare a universităților este specifică QS și include următorii indicatori de performanță: reputația academică - 40%; reputația în rândul angajatorilor - 10%; raportul studenți/facultate - 20%; raportul citări/lucrări - 20%; cadre didactice din străinătate - 5%; studenți din străinătate - 5%.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006261 (s)