News Flash:

Situație incertă!

Vor mai avea sau nu timișorenii apă caldă de la 1 iulie?

28 Iunie 2023
241 Vizualizari | 0 Comentarii


A apărut un conflict major între creditorii Colterm și societatea responsabilă de insolvență, precum și Primăria Timișoara, în legătură cu contractul de distribuție a energiei termice în oraș. Creditorii societății nu au aprobat propunerea de prelungire a acestui contract cu un singur an.

„Primarul Dominic Fritz a luat act cu surprindere de votul dat de creditorii Colterm, în urma căruia prelungirea delegării serviciului de termoficare nu a întrunit o majoritate. Contractul expiră în 30 iunie, iar dacă nu va fi prelungit, Colterm va rămâne fără obiect de activitate și va intra într-o situație de risc. Consiliul Local a votat acum două săptămâni o prelungire de 3 ani a serviciului de producție a agentului termic și de 1 an a serviciului de transport și distribuție. Această hotărâre trebuia confirmată azi de creditorii Colterm”, a declarat PMT.

Deoarece administratorul judiciar a inclus pe ordinea de zi atât prelungirea votată în Consiliul Local, cât și o variantă de prelungire a contractului de 3 ani pentru producție și 3 ani pentru furnizare și distribuție, voturile creditorilor s-au împărțit: unii au susținut prelungirea aprobată de Consiliul Local, alții au votat varianta alternativă, iar un creditor a votat împotriva ambelor variante, solicitând o amânare pentru a putea examina documentele. Astfel, nicio variantă de prelungire a contractului supusă votului creditorilor nu a fost aprobată. În această situație, administrația orașului a propus o prelungire de 60 de zile a contractului, până când situația să fie clarificată. „Eu și echipa primăriei am făcut demersuri intense pentru a explica situația Colterm. Soluția aprobată de Consiliul Local Timișoara este benefică atât orașului, cât și șansa cea mai bună pentru redresarea companiei. Recunosc că mă surprinde blocajul din adunarea creditorilor, în care cei mai mari creditori, ANAF și Administrația Fondul pentru Mediu (AFM), reprezintă statul român. Propun administratorului judiciar o prelungire cu 60 de zile a contractului, pentru a da posibilitatea creditorilor de a susține cu un nou vot continuarea activității Colterm. În orice caz, Colterm, prin contractul actual, este obligat să continue furnizarea apei calde și a căldurii 90 de zile după terminarea contractului. Suntem pregătiți pentru orice scenariu”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Societatea de insolvență a transmis deja o adresă către primărie, solicitând încheierea unui contract pe o durată de trei ani. La scurt timp după apariția informațiilor referitoare la problema distribuției, consilierul local Roxana Iliescu a publicat un anunț al consorțiului responsabil de gestionarea insolvenței societății Colterm.

„Prin prezenta vă notificăm că în ipoteza în care nu veți da curs solicitării administratorului judiciar și nu veți adopta o Hotărâre de Consiliu Local prin care sa aprobați prelungirea pe o durata de trei ani a valabilității contractului de delegare nr CDE2021-1475/15.10.2021 (fără modificarea obiectului acestuia) și nu veți proceda la semnarea actului adițional anterior datei de 30.06.2023, astfel încât sa poată fi depusă la ANRE documentația necesară prelungirii valabilității licenței nr 2317, CLT Colterm SA va sista furnizarea serviciului de alimentare cu energie termică și furnizare a apei calde începând cu data de 1 iulie 2023, până la intrarea în legalitate”, se precizează în documentul publicat de Roxana Iliescu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004551 (s)