News Flash:

Unda verde pe noua strazi din Timisoara. Viteza maxima de 50 km/h incepand din 1 decembrie

30 Noiembrie 2021
374 Vizualizari | 0 Comentarii
semafor

Incepand din 1 decembrie, soferii sunt obligati sa mearga cu cel mult 50 km/h pe bulevardele din Timisoara, au decis, de curand, specialistii din primarie. Teoretic, conform vechii administratii, pe noua strazi din Timisoara ar trebui sa existe unda verde, la o viteza recomandata de 50 km/h. Ce spun acum reprezentantii PMT despre unda verde?
 
Comisia de circulatie din cadrul Primariei Timisoara a decis, inca din 11 noiembrie, ca viteza maxima legala in oras va fi, de la 1 decembrie, de 50 km/h.

„Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi pentru siguranta participantilor la traficul rutier si vizeaza, de fapt, cateva marile artere de iesire din oras, cum ar fi: Calea Torontalului, Calea Aradului, strada Simion Barnutiu, bd. Take Ionescu, bd. Liviu Rebreanu”, spuneau reprezentantii primariei.

Specialistii PMT care au hotarat noile reguli sunt viceprimarul Ruben Latcau (presedintele Comisiei de circulatie), Rudolf Graef, consilier personal al primarului (vicepresedintele Comisiei de circulatie), Ioan Ganciov, sef Serviciu administrare infrastructura rutiera (secretar), Dumitru Domasnean, director Politia Locala, Vasile Olar, sef Birou infrastructura, Cristina Gavra, sef Birou mobilitate si transport, Lucian Suciu, consilier al viceprimarului Latcau, Cristian Diceanu, consilier Biroul monitorizare si gestiune trafic, Adriana Caza, consilier Biroul mobilitate si transport, si un reprezentant al Politiei Rutiere.

Indicatoarele cu noua viteza maxima admisa au fost montate deja pe marile artere de circulatie din Timisoara, iar soferii sesizeaza, de cateva zile, pe retelele de socializare, ca au iesit deja politistii cu radarele. Teoretic, noile reguli nu-i afecteaza prea mult pe soferi, pentru ca asa-zisa unda verde, introdusa pe vremea fostei administratii, era reglata oricum la aceasta viteza. Cu doua exceptii insa.

Reprezentantii primariei spun ca avem noua trasee in oras cu unda verde. Acestea sunt: Calea Torontalului – iesirea din oras, Calea Aradului – iesirea din oras, Calea Sever Bocu – iesirea din oras, bd. Take Ionescu – iesirea din oras, Aleea FC Ripensia, Calea Martirilor – iesirea din oras, Piata I.C. Bratianu – Spitalul Judetean Timisoara, bd. Liviu Rebreanu – AEM si bd. 16 Decembrie 1989 – centru.

„In momentul de fata, unda verde este setata la 50 km/h pe toate arterele mentionate, cu exceptia Caii Torontalului si a Caii Sever Bocu, unde este setata la 60 km/h. In urma deciziei Comisiei de circulatie din data de 11 noiembrie, unda verde va fi adaptata pe arterele unde este necesar acest lucru”, explica specialistii din primarie.

Unda verde a fost introdusa pe mai multe strazi din Timisoara inca din timpul administratiei Robu. In iarna lui 2016, fostul primar anunta ca se poate circula fara oprire la semafoare si pe bulevardele Take Ionescu si Rebreanu (dinspre Sagului spre AEM). Soferilor li se recomanda sa mearga cu 50 km/h, desi pe aceste doua trasee se putea circula cu pana la 70 km/h.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004824 (s)