News Flash:

Tramvaiul Bozankaya, motiv de scandal la Primaria Timisoara. Viceprimarul Ruben Latcau il ataca pe Culita Chis

29 Noiembrie 2021
549 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai

Incompetenta si lipsa de profesionalism – asa il caracterizeaza viceprimarul Ruben Latcau pe directorul Directiei de Drumuri din primarie, dupa ce acesta a primit agrementul AFER pentru tramvaiul Bozankaya. Documentul trebuie sa ajunga la firma care a produs garnitura, iar tramvaiul va trebui predat catre STPT. Latcau nu spune in cat timp va circula noul mijloc de transport pe sine prin Timisoara.
 
 
Viceprimarul Ruben Latcau il ataca pe Culita Chis, directorul Directiei de Drumuri din primarie, dupa ce acesta a fost chemat de ministrul Transporturilor sa ridice agrementul dat de AFER pentru tramvaiul Bozankaya. Sorin Grindeanu a spus, sambata, la Timisoara, ca a adus omologarea ca „sa nu stea acel tramvai deoparte”.

„Nu am stiut pe cine sa chem, am auzit ca sunt tot felul de procese la Primaria Timisoara, cu vechea organigrama, cu noua organigrama. Nici nu aveam numerele de telefon ale noilor sefi din PMT, asa ca l-am sunat pe fostul – sau actualul – director, adica pe Culita Chis, ca sa-i dau ce am adus de la Bucuresti, ca nu ma bag in procesele lor de la PMT, e treaba lor. E afara, m-a asteptat sa-i predau acest certificat. Daca nu cunosc pe altii noi… mai ales ca am citit in presa ca angajatii au castigat acel proces (…) Sau vi-l las dumneavoastra, domnule prefect, ca sa nu avem probleme… Trimiteti cu Posta Militara, nu stiu catre cine”, a spus vicepremierul Romaniei, sambata, la Timisoara.

Documentul de la Autoritatea Feroviara Romana care spune ca Tramvaiul „Timisoara” – Proiect Bozankaya 16+24 indeplineste conditiile pentru utilizare in domeniul transportului urban pe sine a fost eliberat in 24 noiembrie 2021 si este valabil pana in 24 mai 2022, conform legislatiei.

Latcau, luat prin surprindere
Faptul ca actul de omologare a ajuns la directorul din primarie care a implementat pana acum proiectul noilor tramvaie cumparate cu fonduri europene l-a infuriat destul de tare pe viceprimarul Ruben Latcau, care a tinut sa critice gestul acestuia.

„Incompetenta domnului Culita Chis ma obliga sa clarific situatia tramvaiului Bozankaya. Lipsa dumnealui de profesionalism pune si ministrul Transporturilor, pe dl Grindeanu, si primaria intr-o situatie usor penibila. Acest director nu cunoaste legislatia, contractele si pasii necesari pentru omologarea tramvaiului si, aparent, a recomandat sa ni se trimita agrementul tehnic pentru noul tramvai la primarie. Regret ca directorul Chis l-a indus in eroare pe dl Ministru.

Atat noi cat si producatorul suntem in contact cu cei de la Autoritatea Feroviara Romana (AFER) si stim de joi de acest agrement, care este unul conditionat, doar pe 6 luni. Mai sunt doi pasi esentiali de facut ca tramvaiul sa aiba un agrement final (vizita AFER pentru a verifica capacitatea de productie din Turcia si emiterea documentelor pentru cele 14 sisteme esentiale electronice)”, a transmis, sambata seara, viceprimarul Ruben Latcau.

Edilul recunoaste ca a fost surprins ca agrementul temporar nu a ajuns la Bozankaya. Mai mult, spune ca si cei de la firma turceasca au ramas la fel de surprinsi.

„Marea surpriza a noastra – si a producatorului Bozankaya – este ca agrementul temporar nu a ajuns la Bozankaya, cel ce a facut contract de teste cu AFER si l-a si platit. Degeaba ajunge acest agrement la prefectura sau la primarie daca nu ajunge la producator, iar producatorul pe baza lui, impreuna cu noi, porneste procedurile de receptie a tramvaiului. Din acest motiv semnam contracte si respectam reguli: pentru ca lucrurile sa functioneze de la sine.

Am sa ma asigur ca documentul nu va ajunge in mainile domnului Chis, cunoscut pentru lipsa lui de intelegere pentru documente oficiale si autorizatii, si il voi transmite imediat la destinatarul final, producatorul tramvaiului”, a conchis Latcau.

Edilul nu le-a transmis timisorenilor cea mai importanta veste: cand ar urma sa fie scos pe traseu primul tramvai nou al orasului. Sursele noastre spun ca cei de la Bozankaya ar urma sa vina in urmatoarele doua saptamani la Timisoara sa lanseze produsul.

Garnitura ar putea circula pe liniile 1, 2, 6 si 9 doar, pentru ca are impusa „o limita de viraj recomandata”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1345 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005015 (s)