News Flash:

Timisoara, inca 14 zile de carantina de noapte saptamanala, alaturi de Giroc, Remetea si Sanmihaiu Roman

14 Octombrie 2021
118 Vizualizari | 0 Comentarii
carantina

Carantina de noapte in weekend sau in fiecare zi a saptamanii pentru inca noua localitati din Timis, este decizia luata joi de CJSU. Timisoara, Giroc, Remetea Mare si Sanmihaiu Roman mai raman doua saptamani in carantina de noapte saptamanala.
 
Joi, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis s-a intalnit pentru a dispune masuri anti-Covid pentru localitatile unde s-au depasit incidentele de 2, 3, 6 (unde se instituie carantina de noapte in weekend) si 7,5 (carantina de noapte toata saptamana). S-au facut si reevaluari ale ratei pentru aplicarea masurilor la 14 zile, iar CJSU a hotarat ca Timisoara, Giroc, Remetea Mare si Sanmihaiu Roman sa fie in carantina de noapte saptamanala inca doua saptamani. Carpinis si Ciacova au inca doua saptamani certificatul verde obligatoriu in anumite locatii.

Carantina de noapte pe toata durata saptamanii
Conform noii hotarari CJSU, in carantina de noapte saptamanala intra localitatile Birda, Nadrag, Tomesti, Varias, Victor Vlad Delamarina, care au fost trecute pe anexa 1, unde rata de infectare este mai mare de 7,5/1000 de locuitori. Aici, circulatia pe timpul noptii este restrictionata dupa ora 20 in toate zilele saptamanii, cu exceptia persoanelor vaccinate, trecute prin boala si celor care au un motiv justificat regasit pe declaratia pe proprie raspundere.

Carantina de noapte doar in weekend
Localitatile Iecea Mare, Lenauheim, Parta si Sacosu Turcesc au fost trecute de CJSU pe anexa 2, unde rata de infectare este mai mare de 6/1000 de locuitori si mai mica de 7,5/1000 de locuitori. Astfel, aici intra in vigoare carantina de noapte in zilele de weekend, circulatia persoanelor fiind restrictionata dupa ora 20 in zilele de vineri, sambata si duminica, cu exceptii: vaccinati cu schema completa la zece zile, persoane trecute prin boala intre a 15-a si a 180-a zi – care pot prezenta certificat verde – si declaratie pe proprie raspundere (pentru nevaccinati).

Peste pragul de 6, adica atat in localitatile in carantina de noapte in weekend, cat si in cele in carantina de noapte pe tot parcursul saptamanii, intra in vigoare si masurile aprobate prin noua hotarare de guvern. Astfel, magazinele/mallurile se inchid la 22, nuntile, botezurile, petrecerile sau evenimentele private se pot organiza cu o capacitate de 50%, dar nu cu mai mult de 200 de participanti, pana la ora 24. Cinematografele, salile de sport, competitiile sportive, piscinele interioare pot functiona cu o capacitate de 50% pana la ora 24. Restaurantele, localurile si terasele pot functiona la 50% din spatiu intre orele 5-24, inclusiv in interior. Se pot organiza si mitinguri si demonstratii cu 100 de persoane pana la ora 24. Toate acestea pentru persoanele pentru care au trecut zece zile de la vaccinarea cu schema completa sau se afla intre a 15-a zi si a 180-a zi de la infectarea cu coronavirus.

Certificatul verde in localitatile cu rata intre 3 si 6 la mie
Localitatile Ghizela, Giulvaz, Manastiu au fost trecute pe anexa 3, care cuprinde localitatile unde rata de infectare e mai mare de 3/1000 de locuitori si mai mica de 6/1000 de locuitori. Aici, este obligatoriu certificatul verde, fiind acceptata si testarea celor care doresc sa participe la evenimente, competitii sportive, sa mearga la restaurante sau la evenimente culturale.

Sunt cateva restrictii si pentru localitatile Banloc si Pesac, care au fost trecute pe anexa 4, unde rata de infectare este mai mare de 2/1000 de locuitori si mai mica de 3/1000 de locuitori.

Masurile adoptate astazi se vor aplica incepand de vineri,15 octombrie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1034 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029690 (s)