News Flash:

Doua zile fara caldura si apa calda in zona Olimpia. Colterm finalizeaza lucrarile de retehnologizare

12 Octombrie 2021
381 Vizualizari | 0 Comentarii
caldura

Timisorenii care locuiesc in zona Olimpia, unde Colterm a deschis de ceva timp un santier pentru retehnologizare, vor ramane aproape doua zile fara apa calda si caldura. Vor fi cuplate noile conducte. Alti mii de timisoreni din oras nu au deloc caldura, pentru ca societatea de termoficare nu a pornit inca robinetul din cauza santierelor.

 
„In vederea finalizarii unor lucrari aferente proiectului «Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timisoara in vederea conformarii la normele de protectia mediului privind emisiile poluante in aer si pentru cresterea eficientei in alimentarea cu caldura urbana, Etapa II», suntem nevoiti sa intrerupem furnizarea apei calde si a incalzirii la PT 13, Diana si 50, din ziua de miercuri, 13 octombrie, incepand de la ora 8 si pana in ziua de joi, 14 octombrie, pana la ora 24”, transmit reprezentantii Colterm.

Vor fi afectati consumatorii care locuiesc in imobilele de pe strazile 1 Decembrie, F.C. Ripensia, Aries, bd. Eroilor de la Tisa, Cluj, Constanta, Craiova, Diana, A. Saligny, Tineretului, Martir Cristina Lungu, Feleacul si Surorile Martir Caceu.

Atentie! La finalizarea lucrarilor poate aparea fenomenul de turbiditate pentru o scurta perioada, de aceea se recomanda evitarea folosirii apei in scopuri menajere pana la limpezirea ei.

11 puncte termice fara caldura
In vreme ce caloriferele unor timisoreni se incalzesc cu greu dupa ce Colterm a inceput probele la cald, altii nu au deloc caldura. Reprezentantii societatii de termoficare au anuntat in urma cu cateva zile ca nu vor porni robinetul pentru 11 puncte termice, tot din cauza santierelor deschise in oras.

„Avand in vedere lucrarile care se desfasoara in cadrul proiectului «Retehnologizarea sistemului de termoficare din Municipiul Timisoara in vederea conformarii la normele de protectia mediului privind emisiile poluante in aer si pentru cresterea eficientei in alimentarea cu caldura urbana», vor fi puncte termice la care nu se va putea porni, deocamdata, furnizarea incalzirii (total sau partial): PT Paltinis, PT 7C, PT 21, PT 6, PT 63, PT 41, PT 45A, PT 45, PT 84, PT 98, PT 86. Asiguram clientii afectati de aceasta situatie ca lucrarile vor fi finalizate pana vineri, 15 octombrie, astfel incat furnizarea incalzirii sa fie posibila si la aceste puncte termice”, transmiteau oficialii Colterm.

In cazul in care apar probleme, timisorenii pot suna la dispeceratul societatii de termoficare: 0256.494.133, 0356909 (tasta 4) si 0756.061.468.

„Este vorba despre ultimele racorduri”
Potrivit reprezentantilor primariei, nu ar trebui sa mai fie probleme pe santierele deschise prin oras pentru retehnologizare. Viceprimarul Ruben Latcau spune ca este vorba despre ultimele racorduri.

„Conductele sunt finalizate cam peste tot si este vorba despre ultimele racorduri, au inceput sa le ingroape si sa faca izolatia. Firmele care au acest contract au cinci luni pe an sa lucreze, au inceput undeva in aprilie si la mijloc de octombrie trebuie sa se opreasca. Este un volum foarte mare de lucru intr-un timp foarte scurt. Ei au terminat pe anul acesta, tot ce fac este sa lege conductele. Ma astept ca intr-o luna sau o luna si jumatate sa fie gata totul, inclusiv refacerea carosabilului. Prioritizarea este sa fie legate la retea conductele”, ne-a explicat viceprimarul Ruben Latcau.

Aproape 30 de km (29,162) de retele termice ar trebui sa fie extinse sau reabilitate in cadrul acestui proiectului de „Retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare in vederea conformarii la normele de protectia mediului privind emisiile poluante in aer si pentru cresterea eficientei in alimentarea cu caldura urbana Etapa II”, care are o valoare totala de 148.118.419,84 lei (30 milioane euro – n.r.), din care 106,2 milioane de lei de la UE.

De lucrari se ocupa firmele SC Energomontaj SRL (lider de asociere) cu Elsaco Electronic si Constructii Erbasu pentru Lotul 1 – retele primare si de Elsaco Electronic SRL (lider de asociere), cu Energomontaj si Constructii Erbasu pentru Lotul 2 – retele secundare.

Cele trei firme care lucreaza pentru schimbarea retelelor termice ale Colterm au deschis mici santiere prin tot orasul inca din aceasta primavara. Potrivit celor din primarie, anul acesta se intervine in 33 de zone din aproape toate cartierele orasului, in special in careurile de blocuri. Unele bucati de strazi sunt inchise de luni bune, dar inca nu pot fi redeschise, pentru ca terenul in lucru nu a fost adus la starea initiala.

Termenul de finalizare este 2023, dar lucrarile vor fi finalizate in anul 2022, spuneau reprezentantii primariei inca din primavara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004498 (s)