News Flash:

Timisoara, in frig. Primaria da peste 20.000 de euro pe servicii de consultanta in eficienta energetica

28 Ianuarie 2022
352 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria TM

Mii de elevi invata de acasa pentru a nu mai ingheta in clase, bolnavii de cancer stau inveliti cu paturi si pilote primite de la voluntari pentru a face fata frigului, iar unii dintre locuitorii Timisoarei au 16 grade in sufragerie. Toti sunt abonati Colterm. Intre timp, reprezentantii primariei au semnat un contract prin care vor plati o firma din Bucuresti pentru servicii de consultanta privind „eficienta energetica”. Valoarea contractului depaseste 20.000 de euro, cu tot cu TVA.
 
 
Reprezentantii Primariei Timisoara au semnat joi, 27 ianuarie, un contract pentru servicii de consultanta in eficienta energetica. Firma castigatoare, Finacon International Consulting SRL, este din Bucuresti. Potrivit lege5.ro, in 2020, firma avea 11 angajati, o cifra de afaceri de 1.172.081 de lei, un profit de aproape 50.000 de lei, in scadere fata de anul 2019, si datorii de 842.903 de lei.

Pentru serviciile de consultanta pe care firma din Bucuresti le va oferi timp de 3 ani, Primaria Timisoara va da, in total, 100.495 de lei, cu TVA (valoarea fara TVA a contractului este de 84.450 de lei).

De acesti bani, firma va intocmi, evalua si actualiza „Programul de imbunatatire a eficientei energetice (PIEE) in Municipiul Timisoara”. Ea va coordona colectarea de informatii privind consumurile energetice „de la toate entitatile din cadrul primariei, inclusiv societatile comerciale la care Primaria are calitatea de actionar”, va monitoriza implementarea masurilor si va actualiza acest program prin „includerea unor masuri fara cost sau cu cost redus, sau masuri ce presupun investitii”, se arata in contractul semnat. In plus, firma va trebui sa intocmeasca un raport anual, aferent anului anterior, si sa il transmita la Ministerul Energiei pana la data de 30 iunie.

Durata contractului este de 36 de luni, dintre care primele 90 de zile sunt dedicate analizarii programului de imbunatatire a eficientei energetice a Timisoarei, respectiv elaborarii unui raport care sa arate in ce stadiu de implementare sunt masurile incluse in programul existent.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006109 (s)