News Flash:

Primaria cauta membri pentru comisia destinata bugetului participativ al Timisoarei. Vor lucra in regim de voluntariat

27 Ianuarie 2022
404 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria TM

Primaria Municipiului Timisoara lanseaza doua apeluri publice pentru a gasi patru membri in Comisia pentru Bugetul Participativ. Vrea sa aduca doi reprezentanti ai unor ONG-uri si doi „cetateni implicati civic”. Activitatea acestora in cadrul comisiei nu va fi platita.
 
 
Prin bugetarea participativa, cetatenii sunt incurajati sa se implice in procesul de luare a deciziilor privind investitiile locale. In teorie, bugetarea participativa creeaza o relatie de parteneriat intre administratia publica si cetateni, care pot veni cu idei si sugestii referitoare la guvernarea orasului.

Conform reprezentantilor Primariei Timisoara, membrii comisiei pentru bugetul participativ vor putea decide in mod direct cum vor fi cheltuite 3 milioane de lei din bugetul local.

PMT lanseaza doua apeluri publice prin care vrea sa gaseasca patru membri in Comisia pentru Bugetul Participativ. Din comisie vor face parte doi reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale si doi „cetateni implicati civic”. Activitatea acestora este voluntara, ceea ce inseamna ca nu vor fi platiti.

Conditii de participare
Reprezentantii ONG-urilor trebuie sa aiba experienta in „implementarea a cel putin doua proiecte de dezvoltare si facilitare comunitara, participare publica, democratie participativa, lucru la firul ierbii in comunitati dezavantajate din Timisoara”, conform celor de la PMT, pe langa experienta personala si implicare activa in rezolvarea unor probleme ale orasului. Din partea celor doi cetateni se asteapta sa prezinte cel putin doua exemple concrete prin care au identificat si rezolvat problemele unor comunitati din oras.

Cei care vor sa se inscrie trebuie sa fie cetateni romani sau ai altor state membre ale Uniunii Europene/apartinand Spatiului Economic European, sa aiba domiciliul sau resedinta in Timisoara, sa cunoasca limba romana, sa fi implinit 18 ani si sa aiba competente minime de IT, necesare accesarii platformei destinate bugetarii participative.

Candidatii se pot inscrie in perioada 26 ianuarie – 2 februarie 2022. Afisarea rezultatelor va avea loc pe 4 februarie. 

Pe langa acesti patru membri, din Comisia pentru Bugetul Participativ vor mai face parte alti cinci reprezentati ai aparatului de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004634 (s)