News Flash:

Surpriza pentru timisoreni! Ce va fi amenajat in spatiul fostului Abator

28 Iunie 2014
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
Pana sa se deschida un mall la fostul Abator de pe bulevardul Eroilor din Timisoara, acolo ar putea fi amenajata o baza de agrement, spune viceprimarul Traian Stoia. Edilul s-a intalnit recent cu o delegatie a grupului de firme al omului de afaceri Ion Tiriac pentru a discuta despre stadiul lucrarilor care au avut loc pana acum la acest monument istoric lasat in paragina vreme de ani buni si ce se intentioneaza cu acea proprietate.
La Abator au fost realizate lucrari de punere in siguranta, reparatii si curatenie dupa ce proprietarii au incasat in toamna anului trecut o amenda de 8.000 de lei de la Primaria Timisoara, pentru ca au lasat sa se degradeze acest ansamblu istoric de valoare. Oficialii municipalitatii au avut din nou discutii, recent, cu detinatorii proprietatii.
„Saptamana trecuta a venit de la Bucuresti o delegatie din partea domnului Tiriac, pentru Abator. Acolo s-au pus in siguranta acoperisurile stanga-dreapta turnului central, s-au facut cam 80% din gardurile care sunt zidite, mai exista o parte inca nefacuta. La discutii au participat si domnii arhitecti Ciprian Cadariu si Sorin Ciurariu, inclusiv arhitectul lor, si inca doua persoane, intre care si asociatul spaniol al domnului Tiriac. Discutiile au vizat zona din spatele turnului central, solicitarea noastra a fost ca aceasta suprafata, in afara de a fi pusa in siguranta, sa i se dea un aspect cat mai apropiat de ceea ce a fost… In spatele constructiei au fost fundatiile unei hale de productie. Sunt tot felul de bucati de metal, toate astea trebuiesc curatate, trebuie tencuit, aranjat…”, a declarat, vineri, viceprimarul Traian Stoia.
Edilul spune ca, din discutiile purtate cu reprezentantii grupului de firme, a aflat ca acestia doresc sa deschida la Abator o baza de agrement, pentru a-i da o utilitate, proiectul mall-ului fiind abandonat momentan, scrie Tion.ro.
„Exista acolo un proiect al unui mall, care la ora actuala nu poate fi finantat, intr-o perioada de criza, dar ei doresc sa-i dea o utilitate economica acestui spatiu… In partea din spate, ei doresc, pentru popularea zonei, sa organizeze construirea unor terenuri de sport, terenuri de handbal, de tenis… S-ar preta. Nu aduce foarte multi bani, dar populeaza zona, oamenii se obisnuiesc si, in momentul cand criza se va linisti, probabil ca se va relua proiectul. Proiectul este expirat ca termen, dar se poate relua procedura. Arhitectul angajat de firma o sa faca un proiect pentru remedieri si, in perspectiva, cred ca peste cateva luni vom avea o alta fata, mai exact un alt spate al acestei constructii. Vegetatia a explodat, o sa trebuiasca sa se faca din nou curatenie. Ei doresc sa caute un administrator care sa aiba niste idei de genul – terenuri de tenis, handbal, fotbal, tot felul de eventuale jocuri, sa faca un fel de baza de agrement”, sustine Stoia.
Abatorul Orasenesc de pe bulevardul Eroilor de la Tisa din Timisoara a fost construit la inceputul secolului XX si si-a incetat activitatea in 1989. Ulterior, monumentul istoric a fost lasat in paragina…

traian stoia primaria timisoara domnului tiriac stoia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0951 (s) | 33 queries | Mysql time :0.036929 (s)