News Flash:

Universitatea Politehnica "Traian Vuia" din Timisoara isi revizuieste programele de studiu la cerinta angajatorilor

26 Iunie 2014
1065 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea Politehnica 'Traian Vuia' din Timisoara (UPT) a lansat, joi, un proiect care are ca prioritate revizuirea a sase programe de studiu, incercand sa raspunda cerintelor angajatorilor din zona, astfel ca dupa absolvirea facultatii tinerii sa-si poata gasi de lucru in timp cat mai scurt.
Proiectul in valoare de 500.000 de euro, in cea mai mare parte fonduri europene, se deruleaza in cadrul POSDRU.
'Obiectivul principal este cresterea calitatii absolventului UPT, capabil sa se integreze rapid in companiile din zona de vest a tarii. Sunt sase programe de studii bazate pe competentele cerute de companii, organizarea de module in care sa se dezvolte aptitudini antreprenoriale intruniri cu absolventi cu cariere profesionale remarcabile, care sa constituie modele pentru absolventii nostri', a declarat joi, intr-o conferinta de presa, prof. Dan Lascu, managerul proiectului. 
O alta activitate inclusa in proiect se adreseaza viitorilor studenti UPT pentru a avea un material uman de valoare pentru urmatorii ani.
Specializarile revizuite vor fi din domeniile electronica si telecomunicatiii, automatica si calculatoare, mecatronica, autovehicule rutiere si inginerie electronica, primii beneficiari ai proiectului fiind studentii care invata deja la aceste specializari.
Membrii consortiului care implementeaza proiectul (UPT impreuna cu Consortiul Regional pentru Invatamant si Ocupare Vest - CRIO Vest) isi propun crearea unei retele eficiente de parteneriat impreuna cu reprezentantii firmelor care vor fi incluse in aceasta initiativa. 
Pana acum, colaborarea se deruleaza cu opt firme, dar tinta este pentru 20 de companii.
Programele vor fi revizuite o data la cinci ani. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0961 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033809 (s)