News Flash:

Aeroportul International Timisoara, trecut in subordinea CJ Timis

27 Iunie 2014
927 Vizualizari | 0 Comentarii
Guvernul a aprobat, joi, transferul cu titlu gratuit al pachetului integral de actiuni la Aeroportul International Timisoara, din administrarea Ministerului Transporturilor in proprietatea Consiliului Judetean Timis. Consiliul Local Timisoara nu a primit nicio actiune la aeroport, insa presedintele CJ Timis, Titu Bojin, este deschis la negocieri.
Bojin a declarat ca Hotararea de Guvern data joi consfinteste, practic, trecerea Aeroportului International Timisoara in administrarea autoritatilor judetene, insa a precizat ca va fi nevoie si de aprobarea Parlamentului inainte ca transferul sa fie final.
“S-a dat o Hotarare de Guvern, care, sigur, va trebui sa fie dusa pana la capat si validata prin lege, deoarece au fost discutii legate de zona patrimoniului cu Ministerul Justitiei. E un prim pas, hotararea va deveni definitiva cand va deveni lege. Va trebui sa treaca si prin Parlament. Guvernul si premierul s-au tinut de cuvant si, teoretic, din acest moment Aeroportul International Timisoara este trecut in subordinea Consiliului Judetean Timis. Va trebui sa vedem de cand”, a spus Bojin.
Initial, cand USL inca traia, autoritatile locale si cele judetene vorbeau despre o asociere la Aeroportul International Timisoara, in momentul in care acesta va fi predat de guvernanti. Acum, liderul CJ Timis, Titu Bojin, sustine ca este deschis la negocieri cu fostul sau aliat Nicolae Robu, desi se declara dezamagit de jocurile facute de “opozitie” in ultima vreme.
“Deocamdata, hotararea este sa treaca in subordinea Consiliului Judetean Timis. De aici incolo… mai discutam. (…) Eu sper sa gasim solutii nu numai pentru aeroport, dar si pentru celelalte probleme pe care le avem la nivel de judet Timis si de Timisoara. Si eu sper sa se incheie “amiabilitatile” astea care vin din partea opozitiei si care face tot felul de jocuri din astea de scena pentru televizor”, a mai spus Bojin.
El a explicat ca Aeroportul International Timisoara a inregistrat profit, deci nu este cazul ca autoritatile judetene sa preia o companie care le va aduce probleme.
“Niciodata nu poti sa pretinzi numai beneficii. Dar la ora actuala Aeroportul International Timisoara este pe profit, acesta este lucrul cel mai important. Probabil la fel de important este si faptul ca, cu ghilimele de rigoare, aeroportul vine acasa, in patrimoniul judetului si va avea o misiune mai usoara in obtinerea de finantari”, a explicat presedintele CJ Timis.

nicolae robu cj timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1331 (s) | 33 queries | Mysql time :0.039069 (s)