News Flash:

CJ Timis ia in calcul amanarea realizarii Centrului intermodal de transport marfa

27 Iunie 2014
1220 Vizualizari | 0 Comentarii
Titu Bojin
Realizarea Centrului intermodal de transport marfa (CITM) din Timisoara ar putea fi amanata pentru urmatorul ciclu bugetar unional 2014-2020, intrucat banii alocati pentru acest proiect in momentul de fata sunt insuficienti.
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, sustine ca 'pierderea' proiectului pe prezentul exercitiu bugetar ar aduce beneficii in primul rand pentru ca exista posibilitatea schimbarii titularui de proiect, care acum este SNCFR.
'Nu stiu daca ar trebui sa ma zbat acum pentru proiectul acesta sau daca nu ar fi mai bine sa-l las pentru urmatorul exercitiu financiar. Documentatia este depusa la Bucuresti, dar sunt doar 8,5 milioane de euro alocati pe tara pentru toate centrele intermodale care se doresc a fi realizate. Or, noua ne-ar trebui in jur de 20 de milioane de euro. (...). Pe de alta parte, administratorul de proiect este acum SNCFR, care are destule convulsii, miscari sociale, posibilitati de privatizare. In viitorul ciclu bugetar vom putea trece ca titular de administrare al proiectului Consiliul Judetean si am fi siguri ca proiectul va fi dus la bun sfarsit', a declarat vineri, pentru AGERPRES, Titu Bojin.
Pe de alta parte, fostul vicepresedinte al administratiei judetene, Marian Constantin Vasile, care s-a ocupat direct de acest proiect in timpul mandatului sau, sustine ca realizarea CITM este un proiect mult prea important, pentru a carui realizare trebuie sa se depuna toate eforturile acum si nu in viitor.
'Luna iunie este ultima in care se poate depune cererea de finantare pentru acest proiect complex care presupune 20 de milioane de euro, un proiect foarte important pentru judetul Timis. Am inteles ca s-ar fi taiat sursa de finantare. Pe plan judetean trebuiau facute alte demersuri, cum ar fi cele ale comisiei de negociere a terenurilor, cele ale comisiei de negociere a contractului de asociere in participatiune, adica pasi concreti care trebuiau pusi intr-un proiect de hotarare care ar fi trebuit adoptat de Consiliul Judetean in aceasta saptamana, dar care nu a fost trecut pe ordinea de zi. Am mari dubii ca acest proiect se va mai realiza in judetul Timis, desi noi am fost primii in Romania care am elaborat in 2006, inainte de ciclul bugetar 2007-2013, o astfel de viziune, iar in 2009 aveam deja proiectul tehnic pentru prima locatie', a detaliat Marian Constantin Vasile. 
CITM presupune realizarea unui terminal care sa conecteze toate cele patru cai de transport marfa pe care Timisoara le are la dispozitie - rutier, feroviar, aerian si fluvial. AGERPRES

titu bojin citm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006202 (s)