News Flash:

Un nou SCANDAL in Consiliul Local Timisoara

27 Iunie 2014
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
Alesii PSD si aliatii lor au parasit, joi, sala de consiliu a Primariei Timisoara, nemultumiti de faptul ca primarul Nicolae Robu a venit din nou in plen cu o multime de puncte suplimentare, pe care n-au apucat sa le studieze. „Acordarea titlului de cetatean de onoare post-mortem nu cred ca e o urgenta pentru Timisoara”, a reclamat consilierul PSD Alfred Simonis. Supararea social-democratilor se trage insa din alta parte…

Reprezentantii PSD au fost de fapt nemultumiti de faptul ca primarul Nicolae Robu a refuzat sa initieze un proiect de hotarare privind validarea mandatului de consilier al lui Dan Idolu, cel care ar trebui sa ocupe locul lasat vacant in consiliu de Florica Birsasteanu, ales parlamentar la recentele alegeri partiale.
Robu a afirmat ca a solicitat un punct de vedere oficial din partea Autoritatii Electorale Permanente, avand in vedere ca s-ar putea sa fie nevoie si de acceptul sau, ca si presedinte al PNL Timis si copresedinte al defunctei USL, pentru ca reprezentantul PSD sa poata intra in consiliu. Si asta, pentru ca s-a mers pe o lista comuna la alegerile din 2012. In plus, primarul considera ca locul… ar trebui sa revina PNL, care ar fi cedat doua locuri conservatorilor cu care erau aliati la acea vreme, inainte ca acestia sa treaca de partea PSD.
Atunci cand s-a ajuns la punctele suplimentare de pe ordinea de zi, consilierii PSD au parasit sala de consiliu, in frunte cu viceprimarul Traian Stoia. I-au urmat doi dintre alesii PNTCD, Flavius Boncea si Bogdan Herzog, reprezentanta FDGR, Elena Wolf, consilierul PP-DD Lucian Taropa si consilierul PC Geana Nistor. Celalalt ales al PC, Dorel Boglut, n-a putut pleca pentru ca era presedinte de sedinta… „Au plecat toti pesedistii din consiliul local!”, a exclamat consilierul PNL Ciprian Jichici. Liberalii n-au fost prea afectati pentru ca au ramas exact 14 consilieri in sala, iar sedinta a putut continua…
„Primarul a spus, la inceputul sedintei, ca aproape toate proiectele au trecut prin comisii. Au fost comisii in timpul plenului, ca nu inteleg. Nu e firesc ca noi, consilierii locali, sa ne trezim cu o ora inainte de plen cu proiecte de hotarare si sa trebuiasca sa le votam, fara sa ne uitam pe ele, fara sa vedem avizul juridic, fara sa avem timp sa le citim macar. Toate au o limita. Acum a fost limita. De acum incolo nu vom mai accepta suplimentare decat in cazuri care sunt absolut necesare. Acordarea titlului de cetatean de onoare postmortem nu cred ca e o urgenta pentru Timisoara. Vom vota proiecte suplimentare doar in masura in care vor fi absolut necesare pentru oras, nu acordarea titlului de cetatean de onoare unui decedat”, a explicat consilierul local PSD Alfred Simonis, pe holurile primariei.
Pe anexa la ordinea de zi erau de fapt patru proiecte privind conferirea titlului de Cetatean de Onoare al Timisoarei, pentru Paul Neagu, Henry Coursaget, Janette Lorent si Marc Lorent. Primarul spune ca era nevoie sa se voteze acum proiectele de hotarare pentru ca distinctiile sa poata fi acordate de Ziua Timisoarei, in 3 august.
Robu i-a acuzat pe alesii PSD ca au incercat sa boicoteze proiecte importante pentru oras. Tion.ro

alesii psd primariei timisoara nicolae robu reprezentantii psd
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1055 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042863 (s)