News Flash:

Primariei i se cere sa dea jos de pe cladire steagurile tarilor din care fac parte orasele infratite cu Timisoara

16 Mai 2022
386 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria TM

Reprezentantii Prefecturii cer Primariei Timisoara sa dea jos de pe cladirea municipalitatii steagurile tarilor din care fac parte orasele infratite cu Timisoara.
 
 
Steagurile tarilor din care fac parte orasele infratite cu Timisoara, arborate alaturi de steagul Romaniei, de drapelul Uniunii Europene si de sigla Timisoarei, ar trebui date jos de pe cladirea municipalitatii. Este parerea reprezentantilor Guvernului in teritoriu, care au notificat in acest sens Primaria Timisoara.

„Am citit intrigat adresa venita de la Prefectura Timis acum cateva zile. Ne cere sa inlaturam steagurile amplasate in fata Primariei Timisoara inca din 2014. Ce nu a deranjat pe nimeni timp de opt ani, acum dintr-o data e o problema.

Legea care reglementeaza arborarea drapelului Romaniei este din anul 1994. Ea apartine unui alt context istoric, plin de framantari si temeri. E acolo un articol care, daca e interpretat la extrem, poate fi citit ca si cum avem voie sa punem steagul unui alt stat doar daca este o delegatie oficiala din statul respectiv in vizita”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Edilul a mai spus ca are un respect extraordinar pentru drapelul Romaniei, dar si ca steagurile tarilor cu care Timisoara colaboreaza vor ramane arborate in fata primariei.

„Cred ca cea mai mare realizare a Romaniei contemporane este alegerea destinului european. Pentru mine este o onoare ca drapelul Romaniei poate fi arborat alaturi de cel al Uniunii Europene, cu aceeasi importanta si valoare ca steagurile celorlalte state membre. Imi asum aceasta decizie: steagurile statelor cu care Timisoara are relatii de colaborare vor continua sa fluture in fata Primariei Timisoara. Ca simbol al apartenentei noastre la marea familie europeana. Si ca dovada a spiritului multietnic si tolerant al orasului in care traim”, a mai declarat primarul Dominic Fritz.

Edilul-sef al orasului le-a cerut parlamentarilor de Timis sa se aplece asupra legii din 1994, sa propuna modificarea acestui text de lege si sa-l faca potrivit realitatilor zilelor noastre.

Primul care i-a raspuns, chiar la postarea sa de pe Facebook, a fost deputatul Ciprian Titi Stoica de la AUR.

„Dominic Fritz, asa cum ti-am spus si cu un an in urma, ai in mine un partener! Daca tot ai apelat la parlamentari, cred ca a venit timpul sa ne inviti pe toti la o discutie si sa gasim consens politic pe problemele grave cu care se confrunta Timisoara, Capitala Europeana, Colterm, parcarile, traficul congestionat si celelalte! Ne ocupam si de legea arborarii drapelului printre ele. Ce zici?”, i-a scris deputatul Ciprian Titi Stoica de la AUR primarului Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1388 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007074 (s)