News Flash:

Dosare penale in cazul SMS-urilor capcana de tip „Ai un nou mesaj vocal de la prietenii tai”

11 Mai 2022
452 Vizualizari | 0 Comentarii
SMS

La finalul lunii aprilie, reprezentantii Politiei Romane atrageau atentia asupra unei noi metode de inselatorie, dupa ce foarte multi oameni au reclamat faptul ca au primit SMS-uri in care li se cerea sa acceseze un link pentru a asculta un mesaj vocal. Au fost deschise trei dosare penale.
„Ai un nou mesaj vocal de la prietenii tai. Asculta-l aici […]” a fost un nou mesaj de tip spam pe care foarte multi romani l-au primit in perioade sarbatorilor de Pasti.

Reprezentantii Politiei Romane au transmis atunci ca aceste mesaje – trimise prin SMS, WhatsApp sau Messenger – contin linkuri daunatoare, expunandu-i pe oameni pericolelor in mediul online.

Inspectoratul General al Politiei Romane a comunicat marti, 10 mai, pentru HotNews.ro ca nu detine toate datele statistice privind numarul persoanelor care au cazut prada acestei inselatorii, insa au fost deschise trei dosare penale generate de acest mod de operare, prejudiciile fiind cuprinse intre 70 si 600 de euro.

Chiar in perioada Pastelui, unii romani au raportat ca au descarcat si instalat o aplicatie malitioasa care solicita multiple permisiuni. Odata acordate, aplicatia le permitea atacatorilor sa-i spioneze pe oameni si sa le extraga datele importante, a atentionat Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1514 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005747 (s)