News Flash:

Parterul noii Unitati de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, functional din luna iulie

13 Mai 2022
428 Vizualizari | 0 Comentarii
Spital Judetean

O parte din noua Unitate de Primiri Urgente care se construieste la Spitalul Judetean din Timisoara va fi deschisa pentru preluarea pacientilor din luna iulie. Lucrarile sunt in grafic, transmite administratorul judetului Marian Constantin Vasile.
 
 
Mai este putin pana cand intreaga lucrare va fi pusa la punct, in toamna acestui an, asa cum estimau autoritatile.

„UPU se prezinta la fel de bine, cladirea este ridicata integral, peretii interiori au fost acoperiti in totalitate cu tencuiala mecanizata, urmand ca pana la finalul lunii iulie sa fie finalizata instalatia electrica, termica si sanitara in toata unitatea.

De asemenea, a fost demarat procesul de achizitie a echipamentelor medicale si a mobilierului de catre CJ Timis. Parterul noului corp va fi functional incepand cu luna iulie a acestui an, pentru a facilita reluarea fluxului normal al pacientilor Unitatii de Primiri Urgente”, transmit reprezentantii CJ Timis.


Varstnicii si stirile false
Noua unitate va avea si o zona de triaj epidemiologic si zona de asteptare. Vor fi cai atat pentru cei care vin „pe picioarele lor”, cat si pentru cei care vin cu ambulanta. La etajul superior se vor organiza sali de laborator pentru viitorii doctori si studenti la medicina, astfel incat acestia sa poata studia partea de urgente.

Spatiul pentru primirea ambulantelor va fi acoperit. Dotarile vor fi facute cu echipamente moderne. Aici va creste numarul de targi si va scadea timpul de asteptare in urgente. Capacitatea in UPU va fi astfel dublata.

La Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Timisoara se prezinta pacienti de pe o raza de zece judete si au existat situatii cand au venit pacienti si din estul tarii. Pentru modernizarea si extinderea unitatii se aloca 12 milioane de lei, banii provenind din fonduri europene majoritar, cu contributie si de la CJ Timis de 700.000 de lei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008440 (s)