News Flash:

Primaria Timisoara continua lupta cu tantarii din aer si de la sol

16 Mai 2022
497 Vizualizari | 0 Comentarii
deratizare

O noua actiune de dezinsectie aeriana si terestra va avea loc in aceasta luna la Timisoara.
 
 
Astfel, in perioada 19-24 mai, se va desfasura o actiune de dezinsectie aeriana, dimineata de la rasaritul soarelui si pana la ora 10, iar seara dupa ora 17 pana la asfintit.

Stropirea contra tantarilor si mustelor din avion continua, apoi, in perioada 25-31 mai, intre orele 21-06, cu tratamente terestre de dezinsectie.

Firma care are contract cu municipalitatea, Coral Impex SRL, a anuntat ca va folosi substante avizate de catre Ministerul Sanatatii.

Personalul implicat in dezinsectie este calificat si autorizat in conformitate cu legislatia in vigoare, fiind dotat cu echipament de protectie corespunzator.

„Rugam cetatenii sa evite sa treaca sau sa stea in zona de actiune a utilajelor, in timp ce acestea pulverizeaza solutii de combatere a tantarilor si larvelor acestora pentru a evita eventualele incidente neplacute.

Crescatorii de albine sunt rugati ca, in perioada mentionata, sa ia toate masurile care se impun in vederea protejarii albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine in afara ariei de stropire. In caz contrar Primaria Municipiului Timisoara si SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate”, au transmis reprezentantii Primariei Timisoara.

Acestia mai precizeaza ca sunt prevazute amenzi de la 500 de lei la 1.000 de lei pentru persoanele fizice si intre 1.000 de lei – 2.500 de lei pentru persoanele juridice in situatia neefectuarii lucrarilor de deratizare si dezinsectie imediat ce se constata aparitia de soareci, sobolani sau tantari, muste, gandaci in spatiile proprii.

In cazul in care conditiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfasurare a dezinsectiei va fi extinsa.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006068 (s)