News Flash:

Peste 40 de tone de gunoaie, ridicate de pe plajele din Romania

27 Aprilie 2022
445 Vizualizari | 0 Comentarii
gunoaie

Plajele de pe litoralul romanesc sunt pregatite pentru sezonul estival. Peste 40 de tone de deseuri au fost ridicate de pe plaje, intervenindu-se cu mai multe echipaje si utilaje de la Administratia Bazinala de Apa Dobrogea – Litoral. 407 agenti economici detin contracte de inchiriere.
 
 
„S-a finalizat activitatea de pregatire a plajelor pentru sezonul estival! Dupa ce au fost igienizate manual si mecanic, dupa ce au fost afanate si nivelate, suprafetele de nisip de pe litoralul romanesc sunt gata sa primeasca turistii. Ingrijirea plajelor in timpul verii va cadea in sarcina operatorilor de plaja care, pana la venirea turistilor, vor amenaja suprafetele de plaja in conformitate cu reglementarile in vigoare”, a transmis marti Ministerul Mediului.

Reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea – Litoral au declarat ca plajele au fost predate operatorilor economici.

„Toti cei 407 agenti economici care detin contracte de inchiriere si-au preluat sectoarele de plaja de la Administratia Bazinala de Apa Dobrogea – Litoral dupa ce suprafetele de nisip au fost complet ecologizate, nivelate si afanate”, a transmis Administratia Bazinala de Apa Dobrogea – Litoral.

Inca din luna februarie au avut loc interventii cu mai multe echipaje si utilaje.

„In perioada de pregatire a plajelor pentru sezonul estival au fost demontate gardurile de stuf pe o lungime de 7.000 de metri liniari care au fost amplasate inainte de sezonul rece.

Mai intai s-a facut igienizarea manuala pe 200 de ha, apoi a fost nevoie si de o igienizare mecanizata pe 250 ha, nivelarea s-a realizat pe 170 de ha din suprafata turistica a plajelor, lucrarile de discuire s-au desfasurat in repetate randuri, chiar si pe aceleasi sectoare ajungand la o suprafata totala de 500 de ha.

De asemenea, au fost nivelate depozitele de nisip constituite in 17.000 de metri cubi la malul marii care au fost ridicate impotriva eroziunii marine si eoliene”, a mai transmis Administratia Bazinala de Apa Dobrogea – Litoral.

In perioada de pregatire, 40 de tone de gunoi au fost adunate de pe plaje.

Suprafata totala de plaja administrata de A.B.A.D.L. este de 376 ha.

Dupa ce preiau plajele, operatorii economici sunt cei responsabili de igienizarea si colectarea gunoaielor, exceptand linia tarmului in caz de dezvoltare si de depunere in exces a algelor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005954 (s)