News Flash:

Angajari la Ministerul Digitalizarii. Salariile pot urca la 34.000 lei brut

20 Aprilie 2022
612 Vizualizari | 0 Comentarii
digitalizare

Candidatii nu vor trebui sa invete acte normative. Departajarea se face prin interviuri ce se vor axa doar pe intrebari specifice.
  
Salarii precum in domeniul privat sau ca la firmele din Vest la Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii (MCID). Pe site-ul ministerului a fost postat un anunt de recrutare pentru echipa de experti IT&C care pun bazele „Romaniei digitale”.

Salariile pornesc de la aproximativ 18.900 lei pana la 28.700 lei brut pentru ingineri de sistem sau administratori baze de date, si pot urca pana la 34.000 lei brut pentru functia de conducere.

Inscrieri
Potrivit anuntului, grila de salarizare a acestei unitati cu un rol major in reusita implementarii transformarilor digitale asumate de Romania este una competitiva, de pana la 4.000 euro net lunar, care permite recrutarea celor mai buni specialisti care vor fi angajati pana in anul 2026. Candidatii pentru functia contractuala de conducere si pentru cele 16 functii de executie pot depune dosarul pentru procesul de selectie pana pe 26 aprilie, interviurile avand loc in perioada 3-5 mai 2022.

„Am mare incredere ca specialistii IT&C din mediul privat ni se vor alatura cu expertiza lor valoroasa si vor contribui in mod concret la reusita procesului de digitalizare a Romaniei. Ii asteptam alaturi de noi pe cei mai buni, pentru ca impreuna sa crestem calitatea vietii romanilor”, precizeaza ministrul Marcel Bolos.

Stabilirea salariilor competitive a fost facuta in urma unui proces de analiza a pietei complex si transparent.

Procesul de recrutare
„Ce este important sa retina cei interesati este ca procesul de recrutare nu se va face in baza vechilor cutume. Este suficient ca aplicantii sa fie specialisti in domeniu, cu experienta in sfera lor de activitate. Nu le va cere nimeni sa invete acte normative. Departajarea se face prin interviuri, care vor fi sustinute cu specialisti de inalta clasa, ce se vor axa doar pe intrebari specifice”, a anuntat ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii.

Pachetele salariale competitive cu cele din mediul privat au fost stabilite de Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei in urma consultarii datelor si statisticilor oferite de Institutul National de Statistica (INS), solicitarilor privind nivelul salarial al specialistilor IT&C adresate primelor 10 companii de profil, in functie de profitul net inregistrat in 2020 (conform Oficiului National al Registrului Comertului), precum si consultarii principalelor companii de consultanta (Deloitte, EY, KPMG si PwC).

„Tinand cont de faptul ca persoanele care vor ocupa aceste posturi trebuie sa detina competente profesionale de inalta calificare in specialitate, respectiv pentru asigurarea unei motivari pe masura nivelului de expertiza solicitat, coroborat cu responsabilitatile si atributiile din fisele posturilor, se impune oferirea unui pachet salarial atractiv si competitiv cu piata muncii din mediul privat.

Astfel, din analiza tuturor datelor si informatiilor primite, am apreciat ca fiind elocvente in contextul mai sus prezentat statisticile din anul 2021 – PayWell 2021, actualizate cu 8%, conform estimarii de crestere salariala in industrie in ultimul an, statistici realizate de catre compania PricewaterhouseCoopers Tax Services SRL, precum si intervalele salariale la categoriile de specialisti regasiti in cadrul companiei KPMG Romania SRL”, a declarat Dragos Vlad, presedintele Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009668 (s)