News Flash:

Angajatii din Romania isi vor putea accesa online datele din Registrul de evidenta a salariatilor

21 Aprilie 2022
538 Vizualizari | 0 Comentarii
revisal

Angajatii din Romania vor avea acces online, neingradit, la REVISAL - Registrul de evidenta a salariatilor. Astfel, acestia vor putea vedea contractele de munca, vechimea, dar si contributiile catre stat. In plus, vechimea in munca/specialitate va putea fi dovedita cu un astfel de extras generat online.

 
Potrivit Mediafax, angajatii din Romania vor putea accesa online, oricand, informatiile privind propriile contracte de munca, vechimea si contributiile platite catre stat.

Cristina Pruna (USR), initiatoarea acestui proiect, spune ca astfel angajatii vor fi scutiti de drumuri la inspectoratele teritoriale de munca

„Proiectul adoptat astazi (miercuri – n.r.), initiat de mine in 2021, aduce normalitatea in Romania, oferind angajatilor posibilitatea de a accesa online datele din Registrul de evidenta a salariatilor. Vor avea, astfel, dovada vechimii in munca, iar in acelasi timp vor putea sa se asigure ca le-au fost platite de catre angajator toate contributiile.[…] In prezent, pentru a obtine dovada vechimii in munca, salariatii fie trebuie sa faca drumuri la inspectoratele teritoriale de munca – ceea ce inseamna stat la cozi, numere de inregistrare, timp pierdut si drumuri inutile, fie apeleaza la fostii angajatori. Proiectul elimina toate aceste probleme, oferindu-le acces online”, a spus Cristina Pruna, deputat USR si vicepresedinte al Comisiei de industrii din Camera Deputatilor, citata de Mediafax.

Proiectul de lege a fost adoptat miercuri de Camera Deputatilor, in calitate de Camera decizionala. REVISAL va putea fi accesat online de salariati si fosti salariati. Informatiile din registru vor putea fi vizualizate si descarcate. Vechimea in munca/specialitate va putea fi dovedita inclusiv cu extrasul generat online.

In Registrul de evidenta a salariatilor vor fi incluse, de acum inainte, si informatii despre nivelul si specialitatea studiilor absolvite, pentru a veni in sprijinul celor care ocupa functii pentru care sunt obligatorii anumite calificari.

Legea urmeaza sa fie promulgata de presedintele Klaus Iohannis, dupa care Guvernul va trebui sa adopte o hotarare de guvern, in termen de 60 de zile, prin care sa stabileasca procedura de acces online in REVISAL, modalitatea de generare si descarcare a extrasului, precum si conditiile in care prin extras se va putea dovedi vechimea in munca si/sau in specialitate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004813 (s)