News Flash:

Verdict crunt pentru Elena Udrea. Cati ani va trebui sa stea „blonda lui Basescu” la inchisoare

7 Aprilie 2022
595 Vizualizari | 0 Comentarii
Elena Udrea

Elena Udrea, condamnata definitiv de instanta suprema, in iunie 2018, la 6 ani de inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu in dosarul Gala Bute trebuie sa execute pedeapsa, a decis joi Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, Udrea merge la inchisoare dupa 7 ani de procese, timp in care a profitat de o decizie a Curtii Constitutionale pentru a tergiversa dosarul.
Instanta suprema a respins, astfel, contestatia in anulare formulata de fostul ministru, in procesul in care a fost aparata de Tudorel Toader. Contestatia in anulare i-a fost respinsa cu majoritate de catre completul de 5 judecatori.

In dosarul Gala Bute, in care a fost condamnata definitiv la 6 ani de inchisoare, Elena Udrea a introdus cai extraordinare de atac, profitand de o decizie din noiembrie 2018 a Curtii Constitutionale privind constituirea nelagala a completurilor de judecata. Important de precizat ca CCR a fost sesizata privind nelegalitatea constituirii completurilor de judecata de catre premierul de atunci Viorica Dancila, in timp ce Tudorel Toader - astazi avocatul Elenei Udrea - era ministru al Justitiei.

Tudorel Toader spunea ca in cazul stabilirii completurilor de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu a fost vorba despre o eroare, ci de o sfidare. “Eu nu as vorbi de cuvantul eroare, ca judecatorii, la nivelul acela, nu pot fi in eroare cand citesc un text care spune limpede sa traga la sorti aleatoriu. Deci eroarea este, dupa parerea mea, exclusa. (...) Dupa parerea mea, a fost o evidenta sfidare”, declara Toader la Antena 3, in 24 decembrie 2018.

Acum, nu mai exista nicio cale de atac, astfel ca Elena Udrea trebuie sa execute pedeapsa. Conform procedurii, ea trebuie sa se predea Politiei sau, in caz contrar, Politia merge sa o ridice pentru a pune in aplicare decizia instantei., informeaza hotnews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006925 (s)